Visa allastudier.se som: Mobil

Magisterprogram i Materialteknik

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Borlänge
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Borlänge

Magisterprogram i Materialteknik

Programmet är inriktad mot metalliska materials struktur och egenskaper, och tillämpbart inom såväl metall- som verkstadsindustri. Fokus ligger på en detaljerad förståelse för sambandskedjan Framställning - Mikrostruktur Egenskaper Prestanda. Materialkarakterisering är programmets signum.Utbildningen består av en fördjupning på avancerad nivå inom huvudområdet materialteknik. Principerna och metoderna för materialkarakterisering med avseende på mekaniska egenskaper, struktur och sammansättning i teoretiska och praktiska termer ges i kurserna Metallers mekaniska egenskaper och Material- och ytkaraktärisering. Pulvermetallurgi med additiv tillverkning introducerar de grundläggande begreppen inom pulvermetallurgi med fokus på additiv tillverkning. Materialval och design behandlar olika faktorer som påverkar materialvalet vid produktion, distribution, konsumtion och återvinning av olika produkter. I Industriell ytteknik och tribologi täcks huvudaspekterna av olika ytbehandlingsmetoder för att förbättra ett materials mekaniska och tribologiska egenskaper. I kursen Material- och skadefallsanalys tillämpas och kombineras teoretiska och praktiska kunskaper från programmets övriga kurser för att tolka och lösa industriella materialproblem och kritiskt föreslå nya tillverkningsprocesser alternativt materialval.Programmet avslutas med ett examensarbete omfattande 15 högskolepoäng, vilket innebär fortsatt fördjupning inom både material- och ytteknik.

Förkunskaper

Högskoleingenjörsexamen eller Civilingenjörsexamen med huvudområde inom maskinteknik, metallurgi, materialteknik, produktionsteknik eller motsvarande område, eller motsvarande utländsk examen. Dessutom krävs dokumenterad språkfärdighet motsvarande Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande kunskaper.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Högskolan Dalarna

Campus Lugnet, Falun

Är en högskola som är ledande inom nätbaserat lärande rätt för dig? Du skulle ju flytta och läsa på campus? Högskolan Dalarnas utveckling av verktyg och pedagogik på nätet hjälper alla studenter. Inspelade föreläsningar när du inte kan vara med,...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram i Materialteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: