Visa allastudier.se som: Mobil

Management och tolkning av kulturarv

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Borlänge
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Borlänge
Sista ansökan: 2021-04-14

Management och tolkning av kulturarv

Kursen behandlar förhållandet att natur- och kulturarv har blivit allt viktigare som en resurs för regional utveckling och turism. Vidare uppmärksammas natur- och kulturarvets komplexa karaktär och hur detta kan användas både för att förstärka attraktionskraften och identiteten hos en viss plats. Förmågan att skärskåda processer som leder till förändring särskilt när det gäller det agrara och industriella arvet kommer att behandlas i kursen. Kursen tar också upp möjligheten att skapa hållbara turismprodukter baserade på olika arv. Managementfrågor som rör natur och kulturarv behandlas i kursen inklusive hur interpretativt skrivande och s.k. storytelling får en alltmer framskjuten plats i upplevelseekonomin.

Förkunskaper

Filosofie Kandidatexamen med huvudområdet företagsekonomi, kulturgeografi, turismvetenskap eller motsvarande. Mycket goda kunskaper i engelska är en förutsättning. Studenten måste ha kunskaper motsvarande Engelska B.

Högskolan Dalarna

Campus Lugnet, Falun

Är en högskola som är ledande inom nätbaserat lärande rätt för dig? Du skulle ju flytta och läsa på campus? Högskolan Dalarnas utveckling av verktyg och pedagogik på nätet hjälper alla studenter. Inspelade föreläsningar när du inte kan vara med,...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Management och tolkning av kulturarv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: