Sjuksköterskeprogrammet

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Distans
180 hp
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Distans
Höst 2024

Distans
Vår 2025
2024-10-15
Högskolan Dalarna

Sjuksköterskeprogrammet

Som student vid sjuksköterskeprogrammet förbereds du på att möta framtidens utmaningar inom hälso- och sjukvård. Den teoretiska delen av utbildningen erbjuds som nätbaserad och innehåller ämnen såsom medicinsk vetenskap och omvårdnad. Den verksamhetsförlagda delen genomförs i Dalarna.

Sjuksköterskeprogrammet omfattar tre års heltidsstudier och förbereder framtidens sjuksköterskor för att samverka, leda och utveckla hälso- och sjukvården såväl nationellt som internationellt.

Omvårdnad är sjuksköterskans huvudsakliga ämnes- och kunskapsområde. Det omfattar både praktiskt/kliniskt arbete med patienter och den teoretiska grund som underbygger klinisk praxis. Inom ämnet omvårdnad utvecklas kunskap om hur individer, familjer och samhällen kan uppnå, bevara eller återvinna hälsa och livskvalitet under alla skeden i livet.

I programmets kurser förekommer campus- och nätbaserade seminarier och föreläsningar, samt övningstillfällen i sjukhusmiljö. Praktiska metodövningar sker alltid vid Högskolan Dalarnas Kliniska träningscentrum (KTC).

Utbildningens innehåll

Pågående forskning inom ämnesområdet kommer att vara ett viktigt inslag i din utbildning och kunskapen ska bygga på vetenskaplig grund och vara evidensbaserad. Du får möjlighet att utveckla ett vetenskapligt tänkande och arbetssätt som grundas på observation, bedömning och agerande. Under utbildningen läser du såväl kurser inom ämnet omvårdnad samt medicinsk vetenskap.

Att börja studera vid högskola är ett stort steg i livet. Som student på sjuksköterskeprogrammet förväntas du ta ansvar för ditt eget lärande. I programmets kurser förekommer campus- och nätbaserade träffar/seminarier, föreläsningar samt övningstillfällen i sjukhusmiljö. Antalet träffar beror på kursens innehåll. I termin ett är det elva obligatoriska träffar inklussive VFU och tio obligatoriska träffar online. De övriga terminerna består det obligatoriska av VFU, träffar på Kliniskt Träningscentrum (KTC) samt enstaka obligatoriska träffar på campus. Vissa examinationer kan ske nätbaserat med hjälp av webbaserade verktyg eller tentamen vid ett lärcentrum på annan ort. En del examinationer kommer att ske på campus i Falun.

Föreläsningar ges vid Högskolan Dalarna i Falun. De flesta föreläsningar är möjliga att delta på via nätet. Detta ger dig som student en stor frihet då du kan välja plats och rum för att delta. Observera att praktiska metodövningar alltid sker vid Högskolan Dalarnas kliniska träningscentrum (KTC).

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Sjuksköterskeexamen, Kandidatexamen

Fortsatta studier

Efter att utbildningen fullföljts så kan du ansöka om att bli legitimerad sjuksköterska hos socialstyrelsen .

Högskolan Dalarna

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Sjuksköterskeprogrammet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan Dalarna



Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner

Anonym

Önskar man läsa sjuksköterskeprogrammet bör man söka sig till andra skolor. Lärarna i vissa kurser har inget intresse av att vara hjälpsamma och är väldigt otrevliga, antalet studenter som får underkänt på vissa tentor kan ligga uppemot 80 procent gång efter gång utan att lärarna tar åt sig och gör något åt det. Tentorna jämförs med läkarprogram...

Visa hela
Recensioner
Kursrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Sjuksköterskeprogrammet från Högskolan Dalarna, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön