Visa allastudier.se som: Mobil

Mikroekonomi

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Borås
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Borås

Mikroekonomi

Varför är priset på vissa varor mer rörligt än priset på andra varor? Hur påverkas konsumentens välbefinnande av pris- och inkomstförändringar? Vad är en kostnad? Vad är det mest effektiva sättet att producera en vara och till vilket pris ska varan säljas på marknaden? Hur påverkas priset på en marknad av antal företag på marknaden? Vilka verktyg kan beslutfattare använda för att påverka konsumtionen av varor som är skadliga för miljön? Dessa är några få exempel på frågeställningar som mikroekonomi försöker svara på. Den här kursen ger dig en teoretisk grund för att förstå hur konsumenter, producenter och andra agenter i samhället fattar ekonomiska beslut. Utgångspunkten är att agenter måste fördela ändliga resurser för att tillfredsställa oändliga behov. Kursen handlar också om hur prisbildningen fungerar i marknader med många köpare och säljare och hur den fungerar när det finns en eller ett fåtal säljare. Kursen avslutas med en genomgång av faktorer som de traditionella modellerna inte tar hänsyn till, de så kallade marknadsmisslyckandena, påverkar marknaders funktionssätt.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 3b / 3c, Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2. Eller: Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A.

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås är en modern, framåtsträvande högskola centralt beläget i Borås. Endast tio minuter från resecentrum, med goda anknytningar till bland annat Göteborg, passar den även utmärkt för dig som vill pendla. På campus finner du moderna lokaler och...


Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Borås

Recensioner

Det finns inga recensioner för Mikroekonomi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: