Engelska för lärare åk 7-9 (1-45 hp). Ingår i Lärarlyftet

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
45 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Engelska för lärare åk 7-9 (1-45 hp). Ingår i Lärarlyftet

Engelska som skolämne innefattar idag en ökad tonvikt på omvärldskunskap, internationalisering och kommunikativ kompetens. Till detta hör möjligheter till kommunikation via digitala medier, vilket innebär att förmåga att söka och värdera innehåll i text och tal ses som centralt. Undervisning i Engelska ger förutsättningar för nya arbetsformer och undervisningssätt och ämnet utgör därför stimulerande utmaningar för engelsklärare.Kursen erbjuder kursdeltagarna ett forum för att fördjupa sig i dessa områden och bekanta sig med didaktiska verktyg för att möta de krav som uttrycks i läroplanen. Detta innefattar bland annat kunskap om inkluderande förhållningssätt i undervisningen där elever i behov av särskilt stöd och elever med olika kulturell bakgrund ses som en tillgång i ett flerspråkigt och mångkulturellt klassrum. Kursen betonar även hur medvetenhet om genusperspektiv i undervisningen samt hur kunskap om digitala verktyg kan stödja undervisningen.Under första terminen ingår kursmoduler som omfattar språkstruktur, skriftlig kommunikation, ämnesdidaktik. Kursens andra termin innehåller kursmomenten fältstudier, samtida engelskspråkig litteratur, barn- och ungdomslitteratur, språkvetenskaplig översikt samt engelska som världsspråk.Kursen syftar med andra ord till att ge de studerande möjligheter att utveckla goda kunskaper om det engelska språkets mångfald med utgångspunkt från språkliga och kulturella perspektiv. Kursen vänder sig till lärare som vill utöka sin behörighet i ämnet engelska och som önskar fördjupade kunskaper i hur lärare kan bemöta elever i det multikulturella klassrummet, hur man med digitala och analoga verktyg kan designa undervisningen för att främja lärande, och hur man kan bemöta det engelska språkets omfattande variation.

Förkunskaper

För att delta i Lärarlyftet behöver du vara anställd som lärare och ha en behörighetsgivande lärarexamen utan att vara ämnesbehörig.

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Engelska för lärare åk 7-9 (1-45 hp). Ingår i Lärarlyftet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i GävleRecensioner

Det finns inga recensioner för Engelska för lärare åk 7-9 (1-45 hp). Ingår i Lärarlyftet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Engelska för lärare åk 7-9 (1-45 hp). Ingår i Lärarlyftet från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön