Visa allastudier.se som: Mobil

Grupprocesser och beteende inom idrotts- och motionspsykologi

Högskolan i Halmstad
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
15 hp
Deltid
Startdatum: Höst 2020 - Distans
Sista ansökan: 2020-04-14
Högskolan i Halmstad

Grupprocesser och beteende inom idrotts- och motionspsykologi

Kursen innehåller en översikt av socialpsykologins ämnesområde relaterat till idrott, motion och hälsa. Vidare innehåller den också en överblick av psykologiska aspekter på idrotts-motions och hälsobeteenden. Kursen är den andra kursen av 90 hp psykologi med inriktning idrott och motion som ges på distans från och med HT2019. Kursen lämpar sig för dig som är intresserad av de grupprocesser som sker i interaktionen mellan den aktiva idrottaren och /eller motionären och dess omgivning, men även för dig som vill få ökad förståelse för motionsbeteenden och dess relation till hälsa och välbefinnande. Kursen kommer också att ta upp riskaspekter som träningsberoende, social kroppsanspänning, depression och ångest kopplat till idrott och motion. Vid Högskolan i Halmstad kan du läsa psykologi med inriktning mot idrott och motion eller med inriktning mot hälsa. Psykologi med inriktning idrott och motion kan du läsa som fristående kurser, från grundnivå till magisternivå, hela grundnivån finns att läsa på distans med start hösten 2019 (inriktning hälsa finns endast på campus). Dessutom har vi en forskarutbildning inom området Hälsa och Livsstil. Hos oss kan du alltså ta såväl dina första som senare steg i din akademiska meritering och personliga kunskapsutveckling. I vår lärarstab ingår välrenommerade professorer och forskare inom områden såsom hälsa, välbefinnande, karriärövergångar meditation och kognition. Välkommen till oss!

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad – här börjar framtiden

Högskolan i Halmstad bildades 1983 och har cirka 10 000 studenter. Välj mellan ett 50-tal program på grundnivå och avancerad nivå och över 130 fristående kurser. Högskolan i Halmstad är en innovativ högskola och passar dig som vill vara med och driva utvecklingen framåt....


Läs mer om Högskolan i Halmstad och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Grupprocesser och beteende inom idrotts- och motionspsykologi
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Högskolan i HalmstadGör en intresseanmälan

För att beställa information om Grupprocesser och beteende inom idrotts- och motionspsykologi, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön