Visa allastudier.se som: Mobil

Historia (1-30)

Högskolan i Halmstad
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
30 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Distans
Vår 2021

Distans
Höst 2021
2021-04-14

Distans
Vår 2022
2021-10-14

Historia (1-30)

Vad historia är kan verka självklart: Det är ju det som har hänt i det förflutna. På högskolan handlar historia också om varför något hände och vilka konsekvenser det fick. Andra världskriget bröt ut i september 1939 men vad berodde kriget på? Hitlers personlighet? Fredsvillkoren efter första världskriget? Väst- och Centraleuropas syn på det kommunistiska Sovjetunionen? Samtliga dessa orsaker men i så fall i vilken rangordning? Det finns sällan enkla svar.Den här kursen vid Högskolan i Halmstad utvecklar din förmåga att värdera och förhålla dig till historievetenskapliga metoder. Du lär dig att urskilja mönster i historiska skeenden ur politiska, sociala, kulturella och ekonomiska perspektiv. Du får kunskap för att på vetenskaplig grund förklara centrala historiska orsakssamband i antikens, medeltidens, tidigmodern och modern historia.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet +Historia 1b / 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2 (områdesbehörighet A1).Eller:Historia A, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 1).

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad – här börjar framtiden

Högskolan i Halmstad bildades 1983 och har cirka 10 000 studenter. Välj mellan ett 50-tal program på grundnivå och avancerad nivå och över 130 fristående kurser. Högskolan i Halmstad är en innovativ högskola och passar dig som vill vara med och driva utvecklingen framåt....


Läs mer om Högskolan i Halmstad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i HalmstadRecensioner

Det finns inga recensioner för Historia (1-30)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: