Visa allastudier.se som: Mobil

Litteraturvetenskap (1-30)

Högskolan i Halmstad
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
30 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans
Sista ansökan: 2021-04-14

Litteraturvetenskap (1-30)

Vill du lära dig mer om skönlitteratur och hur antikens litterära berättelser påverkar berättandet i till exempel moderna dataspel och tv-serier? Då är den här kursen vid Högskolan i Halmstad för dig.Du får kunskap om epik, lyrik och dramatik och om genrernas framväxt och historia: från Homeros till dataspelsberättande, från Sapfo till rockpoesi och från Euripides till vår tids tv-serier och filmer.Du studerar litteraturvetenskapliga begrepp och teorier. Du läser olika typer av litterära verk och utvecklar din förmåga att diskutera och problematisera text utifrån perspektiv som genreteori och mångfald. Det här är en kurs för dig som vill utvecklas som läsare samtidigt som du bygger en litteraturvetenskaplig grund att stå på.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet +Historia 1b / 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2 (områdesbehörighet A1).Eller:Historia A, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 1).

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad – här börjar framtiden

Högskolan i Halmstad bildades 1983 och har cirka 10 000 studenter. Välj mellan ett 50-tal program på grundnivå och avancerad nivå och över 130 fristående kurser. Högskolan i Halmstad är en innovativ högskola och passar dig som vill vara med och driva utvecklingen framåt....


Läs mer om Högskolan i Halmstad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i HalmstadRecensioner

Det finns inga recensioner för Litteraturvetenskap (1-30)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: