Visa allastudier.se som: Mobil

Skandinavisk historia

Högskolan i Halmstad
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Halmstad
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Halmstad

Skandinavisk historia

Är du nyfiken på hur de skandinaviska länderna har utvecklats till de samhällen som de är i dag? På den här kursen får du kunskap om skandinavisk historia och samhällsutveckling från 1500-talet till vår samtid.Du lär dig om språkens roll, amerikaemigrationen, industrialiseringens konsekvenser och den moderna välfärdsstatens framväxt. Du studerar förändrade genusrelationer, mångkulturalism och relationer mellan de skandinaviska länderna. Du utvecklar din förmåga att översiktligt diskutera och problematisera kring likheter och skillnader mellan de nordiska länderna när det gäller politiska, sociala, ekonomiska och kulturella processer och händelser. Den här kursen vid Högskolan i Halmstad är på engelska.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. Undantag för kravet i svenska ges för dem som i övrigt uppfyller behörigheten genom utländsk förutbildning.

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad – här börjar framtiden

Högskolan i Halmstad bildades 1983 och har cirka 10 000 studenter. Välj mellan ett 50-tal program på grundnivå och avancerad nivå och över 130 fristående kurser. Högskolan i Halmstad är en innovativ högskola och passar dig som vill vara med och driva utvecklingen framåt....


Läs mer om Högskolan i Halmstad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Halmstad

Recensioner

Det finns inga recensioner för Skandinavisk historia

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: