Automatiseringstekniker

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Skövde
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Skövde
Sista ansökan: 2023-04-16
Öppet hus
2023-03-18

Videoreportage

Automatiseringstekniker

Tillverkande företag har idag ett enormt behov och svårt att rekrytera personal med rätt kompetens. Automatiseringstekniker är en tvåårig utbildning som Högskolan i Skövde utvecklat i nära samarbete med näringslivet. Efter två års studier kommer du ut på en arbetsmarknad som eftersöker just dina expertkunskaper.Automatiseringstekniker passar dig som kommer från gymnasiet och vill läsa vidare på en teknisk utbildning såväl som dig som har jobbat med automation/teknik några år och vill ta ett steg vidare i karriären.Det här läser du på programmetProgrammet är utvecklat i nära samarbete med branschen och under utbildningen varvas teoretiska delar med mer praktiska moment.Du läser kurser inom olika områden som ellära och mekatronik, produktionsteknik, underhållsteknik, robotteknik och styrteknik samt produktionsekonomi, kvalitet och mätteknik. Utbildningen börjar med grundläggande kurser i fysik och matematik.Utbildningen avslutas med ett examensarbete som utförs ute på ett företag.Jobb efter examen på AutomatiseringsteknikerArbetsmarknaden för automatiseringstekniker ser väldigt ljus ut, och möjligheterna att få jobb efter studierna är mycket goda. Du kan bland annat jobba med:Produktionsberedning förbereda för nya produkterStyrning av maskinerPLC-programmeringRobotprogrammeringSimulering för testkörningEnligt prognosen i Sverige väntas efterfrågan på arbetskraft med eftergymnasial examen inom teknik och tillverkning öka med cirka 58 000 personer fram till 2035. Under samma period beräknas tillgången öka med cirka 34 000 personer. (Källa: Trender och Prognoser, SCB 2017)Läsa vidare efter programmetTvå års studier på Automatiseringstekniker leder till en högskoleexamen inom produktionsteknik.Programmet har en stark koppling till högskoleingenjörsprogrammen på Högskolan i Skövde. Vill du förlänga din utbildning, och istället få en högskoleingenjörsexamen samt kandidatexamen kan du få detta på totalt fyra år. Det går till så här:Årskurs 1 läser du på AutomatiseringsteknikerVåren i årskurs 1 kan du byta ut en teknikerkurs mot en fysikkurs och en kurs i kemi. Med godkända betyg från kurser på Automatiseringstekniker och dessa två kurser kommer du ha uppnått behörigheten att söka in till Högskoleingenjör bred ingång på Högskolan i Skövde. Efter första året på Högskoleingenjör bred ingång väljer du inriktning (Design-, Maskin- eller Produktionsingenjör år två.)

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c (eller motsvarande kunskaper).

Examen & Intyg

Högskoleexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Öppet hus

Välkommen på Öppet hus!

Lördagen den 18 mars bjuder vi på Högskolan i Skövde in till Öppet Hus 11:00-14:00 Då finns studenter, lärare och studievägledare på plats och du kan ställa frågor om studier och studentliv, lyssna på presentationer om våra olika utbildningar och hänga med på en guidad tur på campus (högskoleområdet).

Du som kommer med buss eller tåg till Öppet hus kan få ersättning för din biljett.

Hoppas att vi ses, välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-03-18    Tid:   11:00 - 14:00   Läs mer

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Automatiseringstekniker
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Automatiseringstekniker

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Automatiseringstekniker från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön