Visa allastudier.se som: Mobil

Digitalt berättande: spel och kulturarv - magisterprogram

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Skövde
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Skövde
Sista ansökan: 2021-04-14

Digitalt berättande: spel och kulturarv - magisterprogram

Vid programstart får du goda möjligheter att knyta kontakter med en extern uppdragsgivare. Det kan röra sig om ett spelföretag, ett forskningsprojekt eller offentlig verksamhet, till exempel kulturarvsförmedlare på lokal, regional eller nationell nivå. Samtliga kurser i utbildningen kan sedan kopplas till ett projekt som genomförs tillsammans med samma externa part. Har du redan ett spelprojekt på gång tillsammans med andra studenter är du och/eller ni välkomna att ta med det i utbildningen.Det här läser du på programmetProgrammet inleds med ett gestaltande projekt, som med fördel görs mot extern uppdragsgivare, samt kursen Vetenskapliga perspektiv på digitalt berättande och transmedialitet. Parallellt med projektet läser du kursen Berättande i nya medier som forskningsområde där du fördjupar dig i forskningsområdets aktuella teorier.Under höstterminens avslutande kurs Vetenskaplig problemidentifiering i produktion inom nya medier, tar du ditt arbete vidare till nästa nivå. Här ska du utifrån ditt specialområde utföra en behovsanalys och prototyp enligt beställarens önskemål. Beställaren är en verklig eller fiktiv uppdragsgivare, beroende på vilken typ av projekt du valt att arbeta med.Under vårterminens examensarbete fortsätter du att fördjupa dina teoretiska och metodiska kunskaper, gärna inom det projekt och tema du påbörjat under höstterminen.Digitalt berättande: spel och kulturarv är ett internationellt program och kurserna ges på engelska.Passar det här programmet mig?Digitalt berättande: spel och kulturarv passar dig som har utbildning och/eller yrkesbakgrund inom dataspelsutveckling, speldesign, datavetenskap eller medier och liknande områden. Det viktigaste är att du är nyfiken på hur spel kan lyfta kulturarv och berätta om dem för ny publik och nya generationer. Det är också positivt om du är självgående och öppen för att diskutera idéer.Jobb efter examenEfter dina studier kan du arbeta med berättande i olika former inom spelindustrin eller inom andra nya digitala medier. Med en akademisk examen på avancerad nivå har du kompetens att möta en växande marknad och bidra till innovation av ny digital teknik och nya affärsmöjligheter.Läsa vidare efter examenProgrammet ger dig en magisterexamen i ämnet medier, estetik och berättande, och kan kombineras med andra avancerade studier inom dataspelsutveckling vid Högskolan i Skövde. Det finns också möjlighet att fortsätta dina studier ytterligare ett år för att få en masterexamen i informationsteknologi.Forskning inom områdetPå Högskolan i Skövde bedrivs forskning inom området. Se webbsidan för Media, Technology and Culture inom forskningscentrat Informationsteknologi.

Förkunskaper

För att vara behörig till programmet krävs en examen på grundnivå inom Medier, estetik och berättande (eller motsvarande) omfattande minst 180 hp.Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Engelska 6/Engelska B (eller motsvarande). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Digitalt berättande: spel och kulturarv - magisterprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: