Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Skövde
6 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Skövde

Ellära G1F

Kursen syftar till att ge studenten grundläggande kunskap om svängningslära för att förstå sinusformade svängningar. Kursens övergripande mål är att ge studenten god förståelse för växelström. Ett väsentligt kursmoment avhandlar elsäkerhet. Kursen ska fördjupa studenternas kunskaper om elektrisk mätteknik och syftar också till att ge studenten kunskaper om växelströmskopplingar.Kursen börjar med att behandla grundläggande begrepp såsom ström, spänning,resistans och effekt. Därefter introduceras kretsscheman och de elektriska sambanden Ohms lag och Kirchhoffs lagar. Dessa används för att ställa upp ekvationssystem för att kunna analysera mindre elektriska nät bestående av resistanser och konstanta spännings- och strömkällor. Förenkling av dessa nät till ekvivalenta tvåpoler behandlas också. I laborationen tränas förmågan att tolka kretsscheman samt att utföra elektrisk mätning på produktionsteknisk utrustning.

Förkunskaper

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Godkända kurser: MA102G-Matematik T G1N och FY103G-Fysik för tekniker 2 G1N (eller motsvarande kunskaper).

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Ellära G1F

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: