Visa allastudier.se som: Mobil

Externredovisning III G2F

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Skövde
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Skövde

Externredovisning III G2F

Börsnoterade företag utmärks generellt av en klar separation mellan ägande och ledning. Därmed blir analyser av dessa företags verksamhet tätt sammankopplat med bolagsstyrning. Denna kurs fokuserar på den centrala roll redovisning och revision spelar för att skapa förutsättningar för bolagsstyrning.En utgångspunkt i kursen är de internationella standarder som utges av IASB (International Accounting Standards Board) och som benämns IFRS (International Financial Reporting Standards) och som ska tillämpas av börsnoterade företag i Sverige. Utöver IFRS behandlas i kursen även andra regler, rekommendationer, och principer som styr den finansiella rapporteringen i börsnoterade företag, men också de regler och förhållningsssätt som revisorer i dessa företag måste förhålla sig till.Centralt i kursen är redovisningsteori, som relateras till de specifika situationer som kan uppstå inom ett bolagsstyrningssammanhang.

Förkunskaper

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Godkända kurser: IE331G-Ekonomistyrning II G1F och FÖ318G-Externredovisning II G1F (eller motsvarande kunskaper). Då kursen är på fördjupningsnivå G2F krävs sammanlagt godkända kurser om minst 60 högskolepoäng i något eller några av följande ämnen: företagsekonomi, industriell ekonomi, juridik, statistik, nationalekonomi eller socialpsykologi där de ovan angivna kurserna ingår.

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Externredovisning III G2F

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: