Visa allastudier.se som: Mobil

Folkhälsoarbete och folkhälsovetenskap A1N

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Folkhälsoarbete och folkhälsovetenskap A1N

Kursen handlar om folkhälsa, folkhälsoarbete och folkhälsovetenskap samt visar hur nationellt och internationellt folkhälsoarbete går till. Ämnet folkhälsovetenskap som en tvärvetenskap, dvs hur olika ämnen samverkar, samt olika teorier om hälsa samt hälsorisker diskuteras också. Modeller för att främja hälsa och förebygga ohälsa diskuteras och vilka etiska problem som kan uppstå i samband med detta. Kursen ger även en introduktion till hälso- och sjukvårdsadministration och teorier för ledarskap och chefskap. Informationssökning, att kritiskt granska vetenskaplig litteratur och uttrycka sig skriftligt på ett vetenskapligt sätt är genomgående moment.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs en examen på grundnivå inom det hälsovetenskapliga området omfattande minst 180 högskolepoäng inklusive ett självständigt arbete omfattande 15 högskolepoäng (eller motsvarande kunskaper). Vidare krävs kunskaper i svenska som motsvarar grundläggande behörighet på grundnivå.

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i SkövdeRecensioner

Det finns inga recensioner för Folkhälsoarbete och folkhälsovetenskap A1N

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: