Visa allastudier.se som: Mobil

Folkhälsofrågor inom EU G1F

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Folkhälsofrågor inom EU G1F

Kursen belyser centrala folkhälsoutmaningar inom EU samt behandlar hur folkhälsomål kommer till uttryck i utvecklingsarbetet inom EU. Kursen innefattar även diskussion och kritisk granskning av den politiska styrningens påverkan på folkhälsan inom EU. Ett utmärkande drag för kursen är att folkhälsa sätts i en samhällelig och politisk kontext. En överskådlig bild av några centrala europeiska myndigheters organisation inom det folkhälsopolitiska området presenteras. Vidare belyses folkhälsopolitiken inom EU och dess politiska styrning samt vad policyer betyder för folkhälsofrågor inom EU. Särskild uppmärksamhet ges till nationers förutsättningar att uppnå positiva effekter på folkhälsan till följd av utvecklingsarbete inom EU.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs 50 godkända högskolepoäng inom folkhälsovetenskap varav kursen FH338G-Ojämlikhet i hälsa G1F (eller motsvarande kunskaper).

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i SkövdeRecensioner

Det finns inga recensioner för Folkhälsofrågor inom EU G1F

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: