Visa allastudier.se som: Mobil

Företag och etik G1F

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Skövde
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Skövde

Företag och etik G1F

Den här kursen vänder sig till dig som vill få kunskap om hur etik och olika aktiviteter i företag hänger ihop. Utgångspunkten för kursen är ekonomers behov av att ha en grundläggande förståelse av vad etik innebär i ett organisatoriskt sammanhang. Genom kursen kommer du introduceras till olika perspektiv som kan användas för att förstå etiska dilemman. Dessa perspektiv tillsammans med olika etiska utgångspunkter kommer användas för analysera dilemman som kan uppkomma i organisationers olika praktiker. Med fall som grund presenteras olika forskningsansatser inom etik och hur de kan tillämpas för att arbeta mot konsensus om vad som kan anses utgöra lämpligt och olämpligt agerande.

Förkunskaper

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Godkända kurser: FÖ114G-Organisation och ledarskap I G1N och FÖ141G-Marknadsföring I G1N och IE130G-Externredovisning I G1N (eller motsvarande kunskaper).

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Företag och etik G1F

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: