Visa allastudier.se som: Mobil

Hållbar utveckling och miljölagstiftning G1F

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Skövde
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Skövde

Hållbar utveckling och miljölagstiftning G1F

Kursen ger grundläggande kunskaper om hur miljölagstiftningen används för att främja en ekologisk hållbar utveckling. Kursen inleds med en introduktion till juridik och förvaltningsrätt. Därefter följer en historisk tillbakablick på miljörättens utveckling. Kursens huvudsakliga fokus är på den svenska miljölagstiftningens mål, uppbyggnad och tillämpning, även om den internationella miljörätten och EU-miljörätten också berörs. Kursen går igenom hur rättsregler inom miljöområdet utvecklats och används i syfte att uppfylla FNs hållbarhetsmål i Agenda 2030. Kursen kommer även att ge en inblick i myndigheters arbete med att se till att miljölagstiftningen efterföljs. Vidare ges fördjupade övningar i att arbeta med att identifiera, analysera och diskutera lösningar till verkliga miljörättsliga fall.

Förkunskaper

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Godkända kurser: BV112G-Hållbar utveckling G1N (eller motsvarande kunskaper).

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hållbar utveckling och miljölagstiftning G1F

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: