Visa allastudier.se som: Mobil

Hälsoekonomi G2F

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Hälsoekonomi G2F

I kursen fördjupas hälsoekonomiska begrepp relaterade till hälsa och hälso- och sjukvård. Kursen omfattar även olika metoder för att sätta ett hälsoekonomiskt värde. Kursen bygger vidare på metoder som används inom hälsoekonomisk utvärdering av folkhälsoarbete och folkhälsoforskning inklusive kostnads-effekt-analys, kostnads-intäkt-analys och kostnads-nytto-analys. Etiska överväganden ur ett resursfördelningsperspektiv belyses. Kursen behandlar även begreppet ojämlikhet i hälsa. Redogörelse och jämförelse av hälsoekonomistudier, riktade mot vård eller folkhälsoprogram i Sverige och EU, belyses i kursen. Fördjupad tillämpning av hälsoekonomiska teorier görs för att möjliggöra ökad färdighet och förmåga att leda olika folkhälsoprogram.

Förkunskaper

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Godkända kurser: FH341G-Teorier inom hälsofrämjande arbete G1F och FH339G-Grundläggande hälsoekonomi G1F (eller motsvarande kunskaper). Därutöver krävs 60 godkända högskolepoäng inom folkhälsovetenskap.

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i SkövdeRecensioner

Det finns inga recensioner för Hälsoekonomi G2F

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: