Visa allastudier.se som: Mobil

Hälsokommunikation och ledarskap II G2F

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Hälsokommunikation och ledarskap II G2F

Kursen behandlar kommunikation mellan tjänsteproducerande organisationer och dess brukare samt kommunikation inom eller mellan organisationer. Under kursen jämförs den svenska modellen för produktion av tjänster inom primärvård, specialistsjukvård och socialtjänst med de motsvarande huvudsakligen tillämpade modellerna i övriga västvärlden. Vidare presenteras en översikt av situationen för tjänsteproduktionen i utvecklingsländer. Därutöver fördjupas kunskapen om IT-baserade och organisatoriska lösningar i syfte att integrera tjänster från olika nivåer och sektorer för att trygga jämlik tillgång till enhetlig vårdkedja. Kunskap om ledarskapsmodeller som kan främja hälsokompetens (health literacy) och hållbara hälsosystem fördjupas.

Förkunskaper

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Godkända kurser: FH341G-Teorier inom hälsofrämjande arbete G1F och FH343G-Hälsokommunikation och ledarskap G1F (eller motsvarande kunskaper). Därutöver krävs 60 godkända högskolepoäng inom folkhälsovetenskap.

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i SkövdeRecensioner

Det finns inga recensioner för Hälsokommunikation och ledarskap II G2F

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: