Infektionsbiologi - masterprogram

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Skövde
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Skövde
Sista ansökan: 2023-04-16
Öppet hus
2023-03-18

Videoreportage

Infektionsbiologi - masterprogram

På det tvååriga masterprogrammet i infektionsbiologi lär du dig molekylära mekanismer och processer som är involverade i olika mikroorganismers patogenes samt immunförsvarets molekylära och cellulära processer. Du studerar geners och proteiners struktur samt förståelsen för deras funktion och reglering.Det här läser du på programmetInledningsvis fokuserar du på fördjupade studier inom molekylärbiologi, bioinformatik, biostatistik och infektionsbiologi. Självständigt och omfattande arbete i laboratorium ingår som en viktig del. Tekniker som exempelvis qPCR, kloning, cellodling och proteinexpression används tillsammans med datorbaserade molekylärbiologiska och bioinformatiska verktyg för att analysera DNA, RNA och proteiner. Därefter fortsätter du med avancerade studier inom systembiologi, expressionsanalys, multivariat analys, Next Genereation Seguencing, (NGS) samt infektionsbiologi.Du avslutar studierna med ett mastersarbete om 45 hp på ett företag eller lärosäte i Sverige eller utomlands. Under arbetet tillämpar du dina nya kunskaper för att självständigt lösa ett aktuellt och relevant forskningsproblem i systembiologi.Huvudfokus på programmet är analys av experimentell biologisk data.All undervisning sker på engelskaMöjlighet till utlandsstudierDu har möjlighet att bedriva delar av ditt examensarbete som utlandsstudier.Jobb efter examenDu kan arbeta inom områden som mikrobiologi, cellbiologi, molekylärbiologi och infektionsbiologi. Det finns många potentiella arbetsplatser, både nationella och internationella. Analys- och läkemedelsföretag, sjukhus, liksom statliga och privata forskningsinriktade laboratorier är några exempel.Läsa vidare efter programmetDu kan fortsätta med forskarutbildning vilket flera av våra tidigare studenter gjort.Forskning inom områdetDu kan läsa mer på Forskningscentrum i systembiologi.Infektionsbiologi finns också som ettårigt magisterprogram

Förkunskaper

För att vara behörig till programmet krävs en examen på grundnivå inom det biologiska eller medicinska området (eller motsvarande) omfattande minst 180 högskolepoäng. Med det biologiska området åsyftas här program med exempelvis molekylärbiologisk, biokemisk, mikrobiologisk eller fysiologisk inriktning. Med medicinska området åsyftas här program i huvudsak inriktade mot biomedicin men även program inriktade mot farmakologi.Vidare krävs godkänt betyg i Engelska 6 (eller motsvarande kunskaper). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Examen & Intyg

Masterexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Öppet hus

Välkommen på Öppet hus!

Lördagen den 18 mars bjuder vi på Högskolan i Skövde in till Öppet Hus 11:00-14:00 Då finns studenter, lärare och studievägledare på plats och du kan ställa frågor om studier och studentliv, lyssna på presentationer om våra olika utbildningar och hänga med på en guidad tur på campus (högskoleområdet).

Du som kommer med buss eller tåg till Öppet hus kan få ersättning för din biljett.

Hoppas att vi ses, välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-03-18    Tid:   11:00 - 14:00   Läs mer

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Infektionsbiologi - masterprogram
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Infektionsbiologi - masterprogram

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Infektionsbiologi - masterprogram från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön