Visa allastudier.se som: Mobil

Kvalitetsteknik G1F

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Skövde
3 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Skövde

Kvalitetsteknik G1F

Kursen behandlar begreppet Kvalitet, framförallt ur ett produktionstekniskt perspektiv. Ett laborativt moment finns med för att visa på likheter och skillnader på kvalitet ur ett konstruktionsperspektiv kontra produktionsperspektiv.Under föreläsningar gås centrala begrepp och metoder för kvalitetsarbete och kvalitetsledningssystem igenom. Studenterna diskuterar i grupp hur dessa begrepp och metoder relaterar till kvalitetsarbete i relevanta organisationer varpå fältstudier genomförs i syfte att samla data som sedan analyseras och sammanställs i en individuell rapport. Under resterande del av kursen arbetar studenterna efter ett, för kursen, kvalitetsledningssystem. Studenterna får tidigt bestämma vilken kvalitet deras arbete skall ha och kvalitetsledningssystemet skall säkerställa att denna kvalitet uppnås. För betyg väl godkänt krävs en muntlig presentation där studenten visar en djupare förståelse för organisationens kvalitetsarbete.

Förkunskaper

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: godkänd PR011G-Kvalitet och mätteknik G1N och genomgången ST309G-Statistik för ingenjörer II - grundkurs G1F (eller motsvarande kunskaper).

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kvalitetsteknik G1F

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: