Visa allastudier.se som: Mobil

Ledning och styrning av informationssäkerhet A1N

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2020 - Distans

Ledning och styrning av informationssäkerhet A1N

Kursen ger deltagarna förutsättningar för att införa och förvalta ett ledningssystem för informationssäkerhet (LIS). Kursen innehåller en introduktion till området systematiskt informationssäkerhetsarbete, därutöver sex olika moment med teoretiska och praktiska inslag. Teoribildning grundar sig i standarder, metoder och verktyg för ledningssystem för informationssäkerhet. Aktuella forskningsrön diskuteras i syfte att ge fördjupade kunskaper inom området. Den praktiska tillämpningen utgår från internationella/nationella regelverk samt rekommendationer relaterade till ledningssystem för informationssäkerhet. Dessutom baseras den praktiska tillämpningen på inlämningsuppgifter som utförs i externa organisationer i syfte att ge färdigheter och förmåga att tillämpa ett LIS i praktiken.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs en kandidatexamen inom informationsteknologi, datavetenskap eller datalogi (eller motsvarande).Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Engelska 6/Engelska B (eller motsvarande). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i SkövdeRecensioner

Det finns inga recensioner för Ledning och styrning av informationssäkerhet A1N

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: