Visa allastudier.se som: Mobil

Mekanik II G1F

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Skövde
3 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Skövde

Mekanik II G1F

Kursens syfte är att ge studenten ytterligare kunskaper inom den klassiska mekaniken. I denna kurs behandlas statisk jämvikt som introducerats i Mekanik I på en mer detaljerad och djupgående nivå. Härvid läggs stor vikt vid uppdelning i delsystem och friläggning av dessa genom utnyttjande av Newtons 3:e lag. I fall där systemet delvis vilar på ett strävt underlag analyseras systemet genom användande av friktionsvillkor. Dessa kunskaper används för att formulera idealiserade modeller av maskintekniska problem. Teorin utvidgas även till att diskutera enkla tredimensionella statikproblem och jämviktsekvationer för dessa formuleras på vektorform. Masscentrum bestäms för ett antal geometriskt enkla två- och tredimensionella kroppar.

Förkunskaper

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Godkända kurser: FY101G-Mekanik I G1N och MA127G-Matematik för ingenjörer I G1N och MA128G-Matematik för ingenjörer II G1N (eller motsvarande kunskaper).

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Mekanik II G1F

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: