Visa allastudier.se som: Mobil

Mekanik IV G1F

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Skövde
6 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Skövde

Mekanik IV G1F

Vibrationer uppstår nästan överallt. För ett musikinstrument såsom en akustisk gitarr är vibrationer i strängarna något som önskas, men i många ingenjörstillämpningar är vibrationer oönskade eller rent av destruktiva. Exempel på det senare kan vara oönskat buller som sprids från roterande maskindelar eller vibrationerna i en flygplansvinge vilka på sikt kan orsaka sprickbildning.Denna kurs behandlar den grundläggande teorin för vibrationer hos mekaniska system och strukturer såsom balkar, skivor och roterande axlar. Man lär sig hantera matematiska verktyg för att analysera både fria och påtvingade vibrationer. Mer komplicerade fall hanteras med hjälp av numerisk programvara. Vid en laboration utförs enkla vibrationsmätningar.

Förkunskaper

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: genomgången FY303G-Mekanik III G1F och godkänd MA316G-Matematik för ingenjörer IV G1F och godkänd MA302G-Linjär algebra I G1F och godkänd MA303G-Linjär algebra II G1F (eller motsvarande kunskaper).

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Mekanik IV G1F

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: