Visa allastudier.se som: Mobil

Naturvetenskapligt och tekniskt basår

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Distans, Skövde
60 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Skövde
Höst 2021
2021-04-14

Distans
Höst 2021
2021-04-14

Naturvetenskapligt och tekniskt basår

Naturvetenskapligt och tekniskt basår är en högskoleförberedande utbildning. Under ett år läser du fysik, biologi, kemi och matematik på heltid. För att vara behörig att söka till basåret behöver du ha allmän behörighet och läst Matematik 2 eller B tidigare.Det här läser du på programmetI ämnena fysik, biologi samt kemi läser du två kurser vardera vilket motsvarar gymnasiets naturvetenskapliga program. Du läser dessutom kurser i matematik som ger dig behörighet motsvarande gymnasiets Matematik 3C. Undervisningen består av föreläsningar, räkneövningar, laborationer och enskilt arbete.Läsa vidare efter naturvetenskapligt och tekniskt basårDu får ingen examen efter basåret, men däremot är du behörig att söka vidare till olika naturvetenskapliga och tekniska utbildningar på universitet och högskolor. En av fördelarna med att läsa naturvetenskapligt och tekniskt basår på Högskolan i Skövde är att du är garanterad en plats på någon av våra ingenjörsutbildningar. Med godkända studieresultat från basåret garanteras du en studieplats på något av följande kandidatprogram vid Högskolan i Skövde: Produktionsingenjör, Designingenjör eller Maskiningenjör inriktning mot konstruktion. Programmen har ett gemensamt första år, kallat Högskoleingenjör bred ingång, och till andra året väljer du någon av de tre olika inriktningarna.

Förkunskaper

Programmets förkunskapskrav är grundläggande behörighet samt godkänt betyg i följande gymnasiekurser: Matematik 1a / 1b / 1c eller Matematik A (eller motsvarande kunskaper).

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Naturvetenskapligt och tekniskt basår

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: