Visa allastudier.se som: Mobil

PLC- och robotprogrammering med virtuella modeller A1N

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
3 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

PLC- och robotprogrammering med virtuella modeller A1N

Termen Virtuell driftsättning eller Virtual Commissioning avser användningen av virtuella modeller för att utveckla och driftsätta PLC och robotprogram som en del av automatiseringsprocessen. Syftet med det är att effektivisera användningen av tid och resurser genom projektet. Modellen kan användas också för att genomföra acceptans test eller operatorsträning.Lär dig förstå hur virtuella modeller kan hjälpa digUnder kursen kommer vi studera hur du kan bli mer effektiv när du utvecklar din PLC och robotprogram. För detta, vi kommer att studera de senaste rönen relaterat till virtuell driftsättning tillsammans med flera fallstudier. Du kommer senare kunna träna med virtuella driftsättningsmodeller och använda dem för att programmera PLC och robotar, och till slut, analysera dess fördelar. Denna spetskompetens ökar företagens effektivitet och hållbarhet.Undervisningen består av föreläsningar, övningar, diskussioner och laborationer (laborationsövningar är obligatoriska). En kort presentation av resultaten som erhållits på övningarna presenteras i slutet av kursen.Vem är kursen för?Kursen, som ges på svenska, riktar sig till PLC och robotprogrammerare och yrkesverksamma från små och medelstora företag eller stora organisationer intresserade av att förstå hur virtuell driftsättning kan stödja företagets processer, med sina begränsningar och nackdelar.Efter avslutad kurs kan du:visa förståelse för lämpliga tillämpningsområden för virtuell driftsättning,visa förmåga att använda virtuella modeller för att utveckla och driftsätta automatiserade lösningar,motivera användningen av virtuella modeller för att utveckla automatiserade lösningar,beskriva och diskutera forskningsartiklar inom området virtuell driftsättning.Ansökan, behörighet och antagningOm du arbetar inom industrin, men saknar akademiska meriter, kan du ansöka om att bli bedömd på så kallad reell kompetens. Läs mer på den här sidan his.se/ansokindustrikurser.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs en examen på grundnivå inom produktionsteknik, automatiseringsteknik, mekatronik, elektronik eller motsvarande omfattande minst 180 hp, samt minst 12 månaders dokumenterad yrkeserfarenhet från relevant område.Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Svenska 3/Svenska B (eller motsvarande).Om du saknar akademiska meriter, kan du ansöka om att bli bedömd på reell kompetens.

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i SkövdeRecensioner

Det finns inga recensioner för PLC- och robotprogrammering med virtuella modeller A1N

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: