Visa allastudier.se som: Mobil

Teknisk basutbildning

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Distans, Skövde
37.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Skövde
Höst 2021

Distans
Höst 2021

Teknisk basutbildning

Teknisk basutbildning är en högskoleförberedande utbildning som du antingen kan läsa på distans eller på plats i Skövde. Du kan läsa på halvfart under ett helt läsår och en sommartermin, eller på heltid under en vår- och sommartermin.Det här läser du på programmetDu läser kurser i fysik, kemi och matematik som motsvarar kurserna på de flesta naturvetenskapliga och tekniska gymnasieutbildningar. För att vara behörig att söka till basutbildningen behöver du ha allmän behörighet och läst Matematik B eller Matematik 2 tidigare.Du läser två mer omfattande kurser i fysik och en kurs i kemi som motsvarar gymnasiets tekniska program. Kemikursen läser du under sommarterminen. Du har också kurser i matematik som ger dig samma behörighet som gymnasiets Matematik 3C. Undervisningen består av föreläsningar, räkneövningar, laborationer, enskilt arbete och grupparbete.Läsa vidare efter utbildningenEfter teknisk basutbildning har du behörig att söka vidare till naturvetenskapliga och tekniska utbildningar på universitet och högskolor. En av fördelarna med att läsa basutbildningen på Högskolan i Skövde är att du är garanterad en plats på någon av våra ingenjörsutbildningar. Med godkända studieresultat från basåret är garanteras du en studieplats på något av följande kandidatprogram vid Högskolan i Skövde: Produktionsingenjör, Designingenjör eller Maskiningenjör inriktning mot konstruktion. Programmen har ett gemensamt första år, kallat Högskoleingenjör bred ingång, och till andra året väljer du någon av de tre olika inriktningarna.

Förkunskaper

Programmets förkunskapskrav är grundläggande behörighet samt godkänt betyg i följande gymnasiekurser: Matematik 1a / 1b / 1c eller Matematik A (eller motsvarande kunskaper).

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Teknisk basutbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: