Visa allastudier.se som: Mobil

Tillämpad FEM II G2F

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Skövde
6 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Skövde

Tillämpad FEM II G2F

Kursen fokuserar på den praktiska tillämpningen av finita elementmetoden (FEM) och utelämnar i hög grad den bakomliggande teoribildningen. Studenterna får utföra spänningsanalyser, bucklingsanalyser och modalanalyser med hjälp av kommersiell FE-mjukvara. FE-analyser utförs med elementtyperna: två- och tredimensionella solidelement, balkelement och skalelement där tillämpningsområden och kapabiliteten för dessa elementtyper diskuteras. Kursen behandlar olinjär FE-analys av typerna: plasticitetsproblem, kontaktanalys och analyser med olinjär geometri. Felkällor som diskretiseringsfel, modelleringsfel och konvergensproblem behandlas.

Förkunskaper

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: godkänd MT345G-Hållfasthetslära II G1F och genomgången MT347G-Hållfasthetslära III G1F och godkänd MT346G-Tillämpad FEM I G1F och genomgången MT351G-Mekanik IV G1F och genomgången MT348G-Ingenjörsprojekt II: Maskin G1F (eller motsvarande kunskaper).

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Tillämpad FEM II G2F

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: