Visa allastudier.se som: Mobil

Tillämpad operationsanalys G2F

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Skövde
6 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Skövde

Tillämpad operationsanalys G2F

Kursen behandlar operationsanalys och syftar till att ge studenterna en översikt över olika tekniker, metoder och verktyg. Kursen introducerar deterministiska modeller och metoder. Studenterna kommer lära sig att formulera, analysera och lösa matematiska modeller som representerar ingenjörsvetenskapliga problem genom att tillämpa lämpliga optimeringsverktyg och tekniker. Ett urval av industriella och icke-industriella problemställningar kommer att diskuteras under kursen och olika lösningsmetoder provas.Kursen består av en teoretisk del och en praktisk. Den teoretiska delen fokuserar på processen att utveckla matematiska modeller och lära sig olika lösnings- eller optimeringsmetoder och tekniker. Dessa kommer att behandlas under föreläsningar och examineras genom inlämningsuppgifter och skriftlig tentamen. Den praktiska delen kommer att fokusera mot att lära sig optimeringsverktyg för att lösa matematiska modeller. Den praktiska delen inkluderar optimeringsverktyg för att lösa matematiska modeller. Denna del av kursen innehåller laborationer och inlämningsuppgifter som presenteras muntligt och skriftligt på engelska.

Förkunskaper

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Godkända kurser: IT136G-Procedurell programmering för ingenjörer G1N och PR316G-Effektiva produktionsflöden G1F och MA304G-Linjär algebra - geometriska transformationer G1F eller MA303G-Linjär algebra II G1F (eller motsvarande kunskaper).

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Tillämpad operationsanalys G2F

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: