Visa allastudier.se som: Mobil

Undersökningsmetodik och hälsobedömning A1N

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Skövde
4.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Skövde

Undersökningsmetodik och hälsobedömning A1N

Kursen utgår från ett omvårdnadsperspektiv på distriktssköterskans kompetensområde och behandlar grunderna för undersökningsmetodik och systematiska hälsobedömningar av vanligt förekommande tillstånd och hälsoproblem. I kursen ingår tekniker för att observera, palpera, perkutera och auskultera, med hänsyn till ett etiskt patientperspektiv. Vidare behandlas också samtals- och relationsaspekter i samband med undersökningar och hälsobedömningar. Dokumentation utifrån gällande lagstiftning ingår som moment i kursen. Jämställdhet, genusaspekter och etnicitet problematiseras i relation till undersökningar och hälsobedömningar. Ett kritiskt reflekterande förhållningssätt appliceras för att systematiskt kunna värdera, bedöma, åtgärda och utvärdera patienters hälsosituation.

Förkunskaper

Sjuksköterskeexamen om 180 högskolepoäng och kandidatexamen i omvårdnad eller motsvarande, svensk legitimation som sjuksköterska samt minst ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska. Vidare krävs kunskaper i svenska som motsvarar grundläggande behörighet på grundnivå.

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Undersökningsmetodik och hälsobedömning A1N

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: