Personal- och arbetslivsprogrammet

Högskolan Kristianstad
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Kristianstad
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Kristianstad
Sista ansökan: 2023-04-14

Personal- och arbetslivsprogrammet

Personal- och arbetslivsprogrammet är utbildningen för dig som är intresserad av människors villkor i arbetslivet. Du vill medverka till att utveckla medarbetare och organisationer för att skapa goda förutsättningar i arbetslivet.

Programmet har fokus på operativt och konsultativt personalarbete och ger kunskaper om människan i arbetslivet, organisering, ledarskap, ekonomi med personalekonomi samt arbetsförhållanden ur juridisk och psykosocial synvinkel.

Kontakter med arbetslivet är betydelsefulla i utbildningen och sker kontinuerligt med bland annat gästföreläsare och olika former av verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Genom att periodvis följa en organisations personalarbete får du möjlighet att integrera personalarbetets teori med praktisk tillämpning.

Efter utbildningen finns flera tänkbara arbetsområden. Du kan arbeta såväl inom privat som offentlig sektor, som anställd eller som egenföretagare/ konsult. Du kan till exempel arbeta vid personalenheter i organisationer, i bemanningsföretag, som jobbcoach eller med karriärvägledning och kompetensutveckling.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan Kristianstad

Utbildningarna är utsedda till några av landets bästa 

Högskolan Kristianstad är en populär högskola i södra Sverige. Där finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. Du har nära kontakt med dina lärare och försvinner inte i mängden, en liten men samtidigt stor högskola. Högskolan Kristianstad...


Läs mer om Högskolan Kristianstad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan Kristianstad


Recensioner

Det finns inga recensioner för Personal- och arbetslivsprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön