Visa allastudier.se som: Mobil

Additiv tillverkning Produkt- och tillverkningsaspekter

Högskolan Väst
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
2.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans

Additiv tillverkning Produkt- och tillverkningsaspekter

Kursen fokuserar på den konstruktiva utformningen av en produkt för att denna skall kunna tillverkas med additiva metoder. Utifrån deltagande industrirepresentanter identifieras produkter som skulle vara lämpliga att tillverka med AM i stället för med traditionell tillverkningsteknik. Utgående ifrån ställda produktkrav bedöms möjligheter, men även begränsningar, med att byta produktionsmetod, för- och nackdelar balanseras mot varandra.Produkterna bedöms med hänsyn till:- nödvändiga konstruktionsförändringar- processupplägg inklusive lämpliga parameterinställningar- materialval och bedömning av processparametrarnas inverkan på produktens prestanda- kostnadskalkyl baserad på volym och produktivitetsförutsättningar- globala besparingar inkluderande miljö- och hållbarhetsaspekterKursen vänder sig till dig som har en grundläggande förståelse för additiv tillverkning (AM) och vill fördjupa dig i ämnet. Du bör ha läst kursen Additiv tillverkning Metalliska material eller ha motsvarande kunskaper.Industri och akademiDenna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för Prodex projektet. Prodex syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den Svenska industrins konkurrenskraft.Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

Förkunskaper

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Godkända kurser: AMT601-Avancerad Materialteknik (eller motsvarande kunskaper). Fullgjorda kursfordringar om 90 hp inom teknik eller motsvarande.

Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...


Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan VästRecensioner

Det finns inga recensioner för Additiv tillverkning Produkt- och tillverkningsaspekter

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: