Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Barn, unga och migrationsprocesser

Högskolan Väst
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Barn, unga och migrationsprocesser

Kursen har fokus på migration och olika aspekter av mångfald i ett globalt och intersektionellt perspektiv och behandlar ingående aktuell forskning kring barn och unga i migrationsprocesser. Asylpolitik diskuteras ur ett barnrättighetsperspektiv. Kursen innefattar också lärandeaktiviteter kring civilsamhällets och olika institutionella kontexters betydelse för migrationsprocessen och barns och ungdomars erfarenheter och agens i förhållande till migrationsprocesser.

Förkunskaper

Lärarexamen om minst 180 hp eller sjuksköterskeexamen om minst 180 hp, eller filosofie kandidatexamen om minst 180 hp inom socialt arbete och socialpedagogik, psykologi, pedagogik, sociologi, kulturvetenskap och folkhälsovetenskap eller motsvarande samt engelska B, Engelska 6 eller motsvarande samt svenska B, svenska 3.

Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...


Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan VästRecensioner

Det finns inga recensioner för Barn, unga och migrationsprocesser

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön