Visa allastudier.se som: Mobil

Ledarskap och organisation

Högskolan Väst
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Trollhättan
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Trollhättan

Ledarskap och organisation

Kurspaket organisation och ledarskap, 15 hp omfattar två kurser.Mål för kursen Ledarskap är att utveckla kunskap och förståelse för ledarskapets möjligheter och begränsningar i moderna organisationer. Kursen behandlar ledarskap sett från olika teoretiska perspektiv, kommunikation och etiska aspekter. Kursen erbjuder studenterna möjlighet att diskutera och analysera olika aspekter av ledarskap genom olika metoder där så väl forskning som praktiska exempel förekommer. Examinationsuppgifterna följer akademiska krav avseende innehåll, språk och form.Kursmålen för Organsiation och ledarskap är fördjupad kunskap och förståelse för organisationsmodeller genom att fokusera på begrepp som organisationskultur och ledarskap. Syftet är att analysera verklliga organisationer och organisationsprocesser betraktade utifrån olika teoretiska perspektiv. Studenterna förutsätts arbeta i mindre grupper och genomföra en empirisk studie av en verklig organisation, för att därefter presentera en uppsats som ska följa akademiska krav avseende innehåll, språk och form.

Förkunskaper

Engelska B/6 samt fullgjorda kursfordringar om 22,5 högskolepoäng i företagsekonomi innefattande kursen OVA100 Organisations- och vetenskapsteori 7,5 högskolepoäng eller motsvarande.

Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...


Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan Väst


Recensioner

Det finns inga recensioner för Ledarskap och organisation

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: