Visa allastudier.se som: Mobil

Medicinsk vetenskap, Akutsjukvård

Högskolan Väst
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Trollhättan
7.5 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Trollhättan

Medicinsk vetenskap, Akutsjukvård

Kursen vänder sig till dig som är programstudent i sjuksköterskeprogrammet eller i specialistutbildning, men även till dig som är legitimerad sjuksköterska. Är du intresserad av att få fördjupade kunskaper och en ökad handlingsberedskap i akuta situationer? Situationer som kan inträffa såväl utanför sjukhus som inom hälso- och sjukvårdens olika vårdinrättningar? I så fall är den här kursen något för dig.Under kursen får du både en teoretisk och en praktisk genomgång av ABCDE- omhändertagande. Ett bedömnings och behandlingsystem med en tydlig struktur, som kan användas vid akuta tillstånd såväl kirurgiska som medicinska. Kursen ger dig även fördjupade kunskaper om; akut buksmärta, hjärtsjukdomar och chock, infektionssjukdomar, traumatiska hjärnskador, brännskador, hypotermi samt intoxikationer.

Förkunskaper

Fullgjorda kursfordringar om 45 högskolepoäng (hp) i omvårdnad samt 15 hp i medicinsk vetenskap inom Sjuksköterskeprogrammet.

Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...


Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan Väst


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön