Visa allastudier.se som: Mobil

Medicinsk vetenskap, Akutsjukvård

Högskolan Väst
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Trollhättan
7.5 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Trollhättan
Vår 2021

Trollhättan
Höst 2021
2021-04-14

Trollhättan
Vår 2022
2021-10-14

Medicinsk vetenskap, Akutsjukvård

Kursen vänder sig till dig som är programstudent i sjuksköterskeprogrammet eller i specialistutbildning, men även till dig som är legitimerad sjuksköterska. Är du intresserad av att få fördjupade kunskaper och en ökad handlingsberedskap i akuta situationer? Situationer som kan inträffa såväl utanför sjukhus som inom hälso- och sjukvårdens olika vårdinrättningar? I så fall är den här kursen något för dig.Under kursen får du både en teoretisk och en praktisk genomgång av ABCDE- omhändertagande. Ett bedömnings och behandlingsystem med en tydlig struktur, som kan användas vid akuta tillstånd såväl kirurgiska som medicinska. Kursen ger dig även fördjupade kunskaper om; akut buksmärta, hjärtsjukdomar och chock, infektionssjukdomar, traumatiska hjärnskador, brännskador, hypotermi samt intoxikationer.

Förkunskaper

Fullgjorda kursfordringar om 45 högskolepoäng (hp) i omvårdnad samt 15 hp i medicinsk vetenskap inom Sjuksköterskeprogrammet.

Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...


Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan Väst


Recensioner

Det finns inga recensioner för Medicinsk vetenskap, Akutsjukvård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: