Praktisk Filmutbildning

Stockholms Filmskola AB
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
80 veckor
Heltid

Praktisk Filmutbildning

Praktisk Filmutbildning är en tvåårig heltidsutbildning.

Utbildningen är planerad och strukturerad för två år.
Om du har arbetslivserfarenhet från filmbranschen, har gått en annan likvärdig utbildning eller på annat sätt har skaffat dig förkunskaper motsvarande år 1, kan du ansöka direkt till år 2.

Utbildningen är CSN-berättigad.Utbildningen är praktiskt upplagd, med fokus på att göra film.
Du utbildas inom manusskrivning, regi, foto, ljud, ljus, klippning och filmproduktion.
Du får göra film i studio, ”on location” och utomhus.
Du lär dig skriva filmmanus, skapa trovärdiga karaktärer, konflikter och dialoger.
Du lär dig olika genrer.
Du lär dig att som regissör bearbeta en text och analysera karaktärer.
Du deltar i workshops med professionella skådespelare där ni övar personinstruktion.

Vi lär ut grunderna i filmproducentens komplexa yrke.
Du får lära dig om de konstnärliga likväl som tekniska aspekterna i filmklippning.
Du lär dig att tolka en story i visuella uttryck, du lär dig storyboard, ljussättning och arbetar med olika kameror.

Vi övar mycket på team-samarbete mellan de olika funktionerna i en produktion. Vi får besök av olika gästlärare i andra områden såsom filmmusik, casting, företagande, pitch, med mera. Skolan anordnar seminarier där många av våra framgångsrika tidigare studenter berättar om sin väg till framgång.

Praktisk Filmutbildning 1 är en grundläggande utbildning som riktar sig till dig som vill ta de första seriösa stegen in i filmbranschen. Du gillar film eller andra uttrycksformer. Kanske har du erfarenhet från andra utbildningar eller arbeten som relaterar till film. Kanske kliar det i dina fingrar att på allvar få utforska din kreativa sida. Du kommer att arbeta i team och får prova på olika funktioner i filmproduktionen. Du börjar bygga ett nätverk av likasinnade.

Praktisk Filmutbildning 2 är ett fördjupande år som syftar till att du ska hitta din yrkesroll, formulera dina mål med framtiden och rusta dig inför arbete i filmbranschen eller ansöka till högre utbildning. Har du hittat din yrkesroll så får du möjlighet att fördjupa dig i den genom årets produktioner. Vi arbetar kreativt och praktiskt liksom under första året i små produktionsgrupper.
Det här året förfinar du hantverket filmskapande och fördjupar dig inom de olika yrkesrollerna. Du arbetar i team också här och utvidgar ditt nätverk. Med mer erfarenhet och trygghet i vad studenten vill göra så höjer vi ribban för de krav vi ställer på er och den film ni vill göra.

En del av våra studenter fortsätter sina filmstudier på nationell eller internationell högskola, andra påbörjar sitt yrkesliv i assistentfunktioner direkt efter Stockholms Filmskola. De allra flesta av skolans studenter återfinns inom filmfältet efter utbildningen.

Kursmoment:
-Manus
-Foto-, ljud-, regi-, klipp och produktionslektioner-
-Eget arbete under handledning
-Redovisningar och utvärderingar
-Gästföreläsare
-Praktik (år 2)

Undervisningen bedrivs oftast måndagar till fredagar förlagd till Stockholms Filmskola i Hägersten. I perioder förekommer projekt under veckoslut och på externa inspelningsplatser. Kvällsaktiviteter tillkommer ibland, liksom kursmoment på andra platser i form av filmvisning, föreläsningar, etc.

Utbildningen är CSN-berättigande. Du kan även ansöka om merkostnadslån för att betala delar av undervisningsavgiften, dock ej hela avgiften. I samarbete med Human Finans erbjuder vi lån för överskjutande del av avgiften.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Praktisk Filmutbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön