Framgångsrik förhandling

IHM Affärsutveckling
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg, Stockholm
3 heldagar
Deltid
24 875 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
24 875 SEK
Löpande starter

Stockholm
24 875 SEK
Löpande starter
IHM Business School Malmö

Framgångsrik förhandling

Förhandling handlar om att hitta en gemensam väg framåt genom att få till en lyckad lösning. Denna kurs tar sitt avstamp i forskning och ger dig alla verktyg du behöver för att vässa din förhandlingsteknik och bli en bättre förhandlare, oavsett din roll.

VAD DU LÄR DIG

Kursen ger dig inte bara en unik och universell modell som är applicerbar på alla typer av förhandlingssituationer, utan visar också med praktiska övningar hur modellen kan användas i konkreta situationer.

Kursen har designats med syfte att ge en unik förståelse för vad som ger framgång i en förhandlingssituation.

RESULTAT EFTER UTBILDNINGEN

  • Du får förståelse för hur du ska hantera en förhandlingssituation där motparten antingen försöker utnyttja makt eller använda tveksamma taktiska utspel
  • Du får inblick i vilka strategier som kan användas för att komma ur låsta positioner. Även riktigt svåra samtal och konfliktsituationer behandlas inom kursen.
  • Du lär dig att använda ett universellt förhandlingsverktyg som gör att du kan applicera de principer och tekniker du lärt dig på kursen i just de situationer som är aktuella för dig.
  • Du får förståelse för varför viljan att vinna ofta kan vara problematisk i en förhandlingssituation, och hur alternativa förhållningssätt och strategier underlättar att skapa värde för alla parter.

SÅ GÅR DET TILL

Utbildningen fokuserar på förståelsen för affären på relativt kort tid. Det bygger delvis på våra dedikerade lärare men också drivkraften från dig och de likasinnade kursdeltagarna.

Metoden är enkel i sin utformning och bygger på att du tillämpar de idéer som utbildningen presenterar i praktikfall, affärssimuleringar och i den egna verksamheten.

På lektionerna utforskar du tillsammans med övriga deltagare och läraren hur ny kunskap kan tillämpas. I workshops kring praktiska beslutsfrågor får du möjlighet att utveckla dina färdigheter och att pröva din kompetens.

Efter varje lektionstillfälle kan du repetera och förstärka din förståelse av den nya kunskapen genom att titta på korta filmer som sammanfattar de centrala kunskapsmomenten, och via litteraturstudier fördjupa din kunskap inom området.

OMFATTNING

3 heldagar, kl. 09.00-16.30

Utbildningen är uppdelad i 2 + 1 dagar.

Kursinnehåll

KURSMOMENT

Framgångsrik förhandling är uppbyggd på 2 + 1  dagar

DAG 1: MODELL FÖR FRAMGÅNGSRIK FÖRHANDLING

Under den första kursdagen presenteras en unik och universell modell för framgångsrika förhandlingar. Denna helhetsbild fungerar också som ett pedagogiskt verktyg under hela kursen och utgör utgångspunkten när deltagarna skall omsätta kunskapen i praktiken.

Här behandlas också vikten av förhandlarens förberedelser, inledning och mindset, och hur dessa komponenter skall hanteras för att maximera utsikterna till måluppfyllelse. Under den första dagen ges också strategier för hur mål identifieras och formuleras i olika förhandlingssituationer.

DAG 2: HANTERA FÖRHANDLINGSSITUATIONEN

Under den andra dagen ligger fokus på den aktuella förhandlingssituationen och de dimensioner som där är avgörande. Här får deltagarna också en förståelse för hur vår mänskliga programmering kan försvåra för oss att nå våra mål i en förhandling, och hur vi gör för att på bästa sätt anamma effektivare förhållningssätt och strategier. Här behandlas t ex det aktiva lyssnandets roll i förhandling, argumentation och strategier som vi kan användas oss av för att inte bara nå våra egna mål utan även hitta det som är av avgörande betydelse för motparten.

DAG 3: FÖRHANDLING I PRAKTIKEN

Under den tredje dagen, får deltagarna möjlighet att redovisa hur det konceptuella verktyget fungerade i praktiken. Kursledarna ger feedback på deltagarnas agerande så att deras förmåga inför framtiden höjs ytterligare.

Under den tredje dagen ges också kunskap om hur svåra förhandlingssituationer och samtal kan hanteras, och hur man som förhandlare ska bemöta olika typer av taktiska utspel från motparten. Här höjer vi även blicken och diskuterar hur det deltagarna lärt sig under kursen kan appliceras i större konfliktsituationer

Kostnader

För företagsfinansiering: 19 900 kr exkl. moms

För privatfinansiering: 24 875 kr inkl. moms

IHM Affärsutveckling

IHM Kompetensutveckling anpassar utbildningar för arbetslivet

Oavsett om du som privatperson investerar i en utbildning, eller gör det på företagets vägnar – ska ny kunskap löna sig (och ge dig mer tillbaka). Det är själva poängen med en investering och därför kommer vårt utbud med: Våra...


Läs mer om IHM Affärsutveckling och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Framgångsrik förhandling
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

IHM Affärsutveckling



Recensioner

Det finns inga recensioner för Framgångsrik förhandling

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Framgångsrik förhandling från IHM Affärsutveckling, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön