Customer Data Developer

IHM Business School
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
4 terminer
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2024-08-12 - Stockholm
Sista ansökan: 2024-05-06

Videoreportage

IHM Business School Göteborg

Customer Data Developer

NYCKELROLL FÖR UTVECKLING AV KUNDDATA

Vill du arbeta i gränslandet mellan teknik/IT och försäljning/marknadsföring? Som Customer Data Developer arbetar du med att analysera kunddata, bedriva systemintegration och hantera tekniska plattformar för att maximera affärsnyttoprocessen kring kundupplevelsen.

Kundupplevelsen blir i allt snabbare takt företagens viktigaste konkurrensfaktor. Samtidigt är data bränslet i allt arbete som syftar till att förbättra kundupplevelsen. Detta har genererat ett ökat behov av Customer Data Developers - personer som kan analysera och nyttja kunddata till att optimera upplevelsen.

Som Customer Data Developer kommer du att ha en nyckelroll genom att utnyttja teknikens möjligheter för att omvandla kunddata till insikter som bidrar till utveckling av företagets affär. Med stöd av bland annat AI och maskininlärning arbetar du med analys av data för att hitta beteendemönster och för att optimera kundupplevelsen.

Utbildningen Customer Data Developer ger dig unik och efterfrågad kompetens då den integrerar teknik/IT, marknadsföring, affärsutveckling och försäljning på ett sätt som ingen annan utbildning gör. Företag som medverkar i utbildningen utrrycker behovet av denna tvärfunktionella yrkesroll - en teknisk specialistkompetens kombinerat med affärsförståelse.

Utbildningsmål

Utbildningen ger dig efterfrågad specialistkompetens inom dataanalys, datahantering, AI, programmering, tekniska system men även förståelse för marknadsförings- och försäljningsprocessen inom kundhantering. Med denna hybridkompetens kommer du att kunna fungera som en brygga mellan olika avdelningar och vara kopplingen mellan verksamhet och teknik.

IHM Business School

En YH-utbildning vid IHM Business School ger inte bara kompetensen som krävs för ett efterfrågat yrke, den utvecklar modiga nytänkare med förmåga att bryta mönster och driva innovation. Vill du vara med och forma morgondagens näringsliv är IHM din biljett in i ett av Sveriges största nätverk för utveckling. Fler än 50 000 personer har under 50 år examinerats från IHM vilket fogat samman oss med arbetsmarknaden på ett sätt som ingen annan skola kan mäta sig med. I nuläget utvecklar och genomför vi YH-utbildningar i nära samverkan med över 2000 partnerföretag i näringslivet och vi kan konstatera att många av våra studenter får jobberbjudanden redan under utbildningens gång. Svenska företag känner IHM Business School och med IHM i ditt CV så kommer de även vilja lära känna dig.

Förkunskaper

ÄR DU BEHÖRIG?

Grundläggande behörighet
Gymnasieexamen (eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser) med godkänt betyg i kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande. 

Saknar du behörighet? Sök med reell kompetens.

Reell kompetens
Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs. Läs mer på IHM.se.

Utbildningens mål

Utbildningen ger dig efterfrågad specialistkompetens inom dataanalys, datahantering, AI, programmering, tekniska system men även förståelse för marknadsförings- och försäljningsprocessen inom kundhantering. Med denna hybridkompetens kommer du att kunna fungera som en brygga mellan olika avdelningar och vara kopplingen mellan verksamhet och teknik.

IHM Business School

IHM utvecklar kompetensen som utvecklar näringslivet

Det märks att du gått på IHM IHM Business School är en privat, fristående affärsskola helägd av den ideella stiftelsen IHM med affärsskolor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Kalmar. Verksamheten bedrivs helt utifrån marknadens krav och önskemål och är ett...


Läs mer om IHM Business School och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Customer Data Developer
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Customer Data Developer

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Customer Data Developer från IHM Business School, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön