Visa allastudier.se som: Mobil

Musiklinjen: Spelmusik

Ingesunds folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Arvika
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Musiklinjen: Spelmusik

Musiklinjen: Spelmusik

Spelmusik

Kursen Spelmusik ingår i Musiklinjen och riktar sig till dig som vill prova på att komponera och producera musik och ljud till TV- och dataspel. Fokus ligger på musik till spel men kursen är även relevant för dig som är intresserad av musik i media.

Utbildningen ger dig kunskap om spelmusikens komposition, produktion och funktion. Du kommer även få jobba med ljuddesign samt inspelning och mixteknik. Praktik och teori ligger parallellt under året, varvat med grupparbeten.

Du har även ämnen tillsammans med de andra musikutbildningarna som till exempel kör, musikteori, bruksgitarr och brukspiano. Utbildningen ger dig också erfarenhet av att arrangera och medverka på musikcaféer, konserter och sceniska projekt. Undervisningen sker i grupp. Självstudier, temadagar och friluftsdagar ingår också i ditt ordinarie schema. Du har tillgång till skolans lokaler även utanför skoltid.

Förkunskaper

Ett antal sökande blir kallade till en intervju- och informationsdag. Under dagen genomförs en gruppövning i sång och rörelse samt ett samtal med lärare på skolan. Du som deltar vid intervju- och informationsdagen prioriteras vid antagningen.

Arbetsprov

Du behöver lämna in ett arbetsprov bestående av två låtar där du varit antingen inspelningstekniker eller mixare, gärna med eget arrangemang och komposition men det är inget krav. Låtarna skickas i formatet .wav 44,1 kHz 16 eller 24 bit stereo till kursansvariges e-post. Bifoga även en beskrivning på ca en halv A4 där du berättar mer detaljerat om vilken funktion du haft under arbetet, hur tankarna har gått, hur processen gått till etc.

Musikteori

För att kunna följa med i utbildningen behöver du ha vissa förkunskaper om musikteori.Här är ett dokument med några frågor. Känner du att du kan svara på de flesta av frågorna har du tillräckliga förkunskaper. Om du inte kan svara på flera av frågorna rekommenderar vi dig att söka till vår kurs Studioteknik. Under det året kommer du kunna skaffa dig tillräckliga förkunskaper för att sedan gå kursen Spelmusik.

Sista ansökningsdag: 15 april.

Utbildningens innehåll

Följande ämnen ingår i utbildningen:

  • Musikproduktion

  • Komposition

  • Arrangering

  • Orkestrering

  • Inspelning och mixning

  • Ljuddesign

  • Musikteori

  • Körsång

  • Bruksinstrument (gitarr eller piano)

  • Musikorienterade tillvalskurser

Ingesunds folkhögskola

Välkommen till Ingesunds folkhögskola

Är du redo för yrkeslivet och vill profilera dig eller förbereda dig för högre musikstudier, kan du välja någon av våra specialutbildningar. Hantverk eller Musiklinjen med olika inriktningar är några av de utbildningar vi erbjuder. Vi har också Allmän kurs...


Läs mer om Ingesunds folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Musiklinjen: Spelmusik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Ingesunds folkhögskola

Ingesundsvägen
671 33

Tel: 010-83 31 550
Fax 0570-385 75
www.ingesund.se

Recensioner

Det finns inga recensioner för Musiklinjen: Spelmusik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musiklinjen: Spelmusik från Ingesunds folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön