Certifierad Modedesigner

Inredningsakademin
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
2 terminer
Heltid/Deltid
Distans
Startdatum: Löpande - Distans
Inredningsakademin

Certifierad Modedesigner

Certifierad Modedesigner
Yrkesutbildning – Certifierad Modedesigner (Fashion Designer)

Om du vill arbeta i Modebranschen som anställd eller egen företagare i Sverige eller internationellt har vi utbildningen för dig. Deltidsutbildning på distans under en termin med ca 25% studietakt. Sex helgträffar i Stockholm alternativt läser du på renodlad distans i vår Kursportal.

DISTANS MED 6 HELGTRÄFFAR ELLER PÅ REN DISTANS I KURSPORTAL

Distansutbildning med helgträffar kl 10-17 med föreläsningar, övningar och studiebesök. På helgträff nr 6 visar du och dina kurskamrater upp era examensarbeten. Efter godkänt examensarbete erhåller du ett Certifikat som Modedesigner.

KURSPORTALEN
För dig som väljer att läsa på ren distans utan träffar

Du kommer att få se filmer och med tal skärminspelade föreläsningar i Powerpoint. Alla bilder i föreläsningsmaterialet finns även tillgängliga som stillbilder. Du gör övningsuppgifter och skickar in inlämningsuppgifter direkt i Kursportalen. Slutprov för certifiering som du skickar in eller kommer till Stockholm och visar upp när kursgruppen som läser med helgträffar har sin examensvisning.

I Kursportalen har du tillgång till en community med andra studenter samt support via chatt eller mail. Du kan gå tillbaka och se filmer och föreläsningar samt stillbilder hur många gånger som helst under ett år.

Du startar utbildningen när du vill och du avgör själv studietakten.

Oavsett om du läser på distans med helgträffar eller på ren distans i vår Kursportal är innehållet detsamma.

Utbildningen omfattar många olika ämnen vilket framgår av kursplanen här nedan. En bred Modedesignutbildning. Många praktiska gruppövningar och rollspel ger dig en miljö lik den du kommer att mötas av när du senare kommer att arbeta i branschen.

Du kommer under utbildningens gång att skapa en egen kollektion och även ett eget varumärke om du vill det. Du kommer att bygga din portfolio som kommer att innehålla de samlade arbetena som visar din kompetens och utbildningsnivå för framtida arbetsgivare och andra intressenter.

Mellan helgträffarna gör du hemläxor och arbetar på din kollektion inom Womenswear eller Menswear. Du skapar först din kollektion på papper för att sedan gå vidare med mönster och mått för att slutligen sy upp kollektionen. Utbildningen bedrivs på deltid. Räkna med att du måste lägga minst 40 timmar på hemarbeten mellan varje träff.

Att skapa din egna kollektion är en del av många olika ämnesområden i utbildningen vilket framgår i kursplanen. Efter examen har du goda möjligheter till jobb som anställd eller egen företagare. Utbildningen fokuserar på att du ska kunna ha ett arbete och inkomst i Modedesignbranschen. Utvecklingen av din konstnärliga talang och förmåga är viktigt för oss. Vi vill att du efter examen ska utvecklats till en självständig kreatör som kan vara med och påverka och utveckla Modedesignbranschen i dag och i framtiden. Kontinuerligt under utbildningen har du support och handledning av Inredningsakademins personal.

Exempel på arbeten efter examen:
Efter examen väntar många olika yrkesroller och arbetsplatser hos design- och konfektionsföretag i Sverige eller utomlands.

Några exempel:

 • Modedesigner med egen kollektion
 • Anställd på ett Modehus i Sverige eller utomlands
 • Stylist
 • Kostymör
 • Inköpare
 • Mönsterkonstuktör
 • Skräddare
 • Marknadsförare
 • Konsult
 • Etc

Kursavgift
Distans med helgträffar:
Kursavgiften för Certifierad Modedesigner med 6 helgträffar/steg är 39 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje steg/träff (6 totalt) med 6500 kr inkl moms per steg/träff eller hela utbildningen mot en faktura. Avbetalning på 12 månader kan erbjudas med 3400 kr per månad.

I kursavgiften ingår: Kursträffar med föreläsningar, teoretisk utbildning, teoretiska och praktiska övningar samt studiebesök. Luncher, fika, förbrukningsmaterial, kurslitteratur, kurskompendium, kursmaterial så som anteckningsblock, pennor, usb-minnen etc. Support och yrkesvägledning under hela studietiden. Tillkommer materialkostnad för dina hemarbeten och examensarbetet.

Tillkommer materialkostnad för dina hemarbeten och examensarbetet.

Distans i Kursportalen:
Kursavgiften för Certifierad Modedesigner med 5 moduler är 29 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje modul (5 totalt) med 5800 kr inkl moms per modul eller hela utbildningen mot en faktura. Avbetalning på 12 månader kan erbjudas med 2500 kr per månad.

I kursavgiften ingår:

 • Föreläsningsmaterial i Kursportalen
 • Community i Kursportalen
 • Övningsmaterial
 • Inlämningsuppgifter
 • Kurslitteratur som postas hem till dig
 • Kontinuerlig support via Kursportalen, mail och telefon samt yrkesvägledning
 • Tillkommer materialkostnad för dina hemarbeten och examensarbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper i ämnet behövs. En del fördjupningslitteratur är på engelska.

Examen & Intyg

Certifierad Modedesigner. (Fashion Designer)

Inredningsakademin

Inredningsakademin Attraktiva utbildningar som ger jobb, sedan 2006! Inredningsakademin arrangerar Sveriges modernaste och bästa distansutbildningar på renodlad distans i Kursportal eller med helgträffar i Stockholm. Detta har vi gjort i många år och vi är stolta över alla elever som...


Läs mer om Inredningsakademin och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Certifierad Modedesigner
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Inredningsakademin

Recensioner

Det finns inga recensioner för Certifierad Modedesigner

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifierad Modedesigner från Inredningsakademin, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön