Visa allastudier.se som: Mobil

IT-Säkerhetsspecialist

IT-Högskolan Göteborg
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
400 yh-poäng
Heltid
IT-Högskolan

IT-Säkerhetsspecialist

Studera till Säkerhetsspecialist

Som IT-säkerhetsspecialist arbetar du med att identifiera säkerhetshot och vet hur IT-attacker fungerar. Genom IT-Högskolans utbildning lär du dig infrastrukturen och kan analysera händelser i datorsystem, samt blockera attacker. Din roll är att säkerställa att eventuella säkerhetshål elimineras och att arbeta proaktivt, samt stoppa framtida attacker.

Vem är du?

Du är en problemlösare med god samarbetsförmåga och tydlig verklighetsförankring. Dina kunskaper inom säkerhetsanalys och affärsförståelse kommer vara till stor nytta i utbildningen. Är du dessutom en person som gärna driver arbetet och projekten framåt, så är IT-Högskolans utbildning IT-säkerhetsspecialist som gjord för dig!

Ansökan och behörighet

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Utöver detta kräver vissa utbildningar särskilda förkunskaper och/eller villkor. Se nedan vad som gäller för just denna utbildning.

Under IT-säkerhetsspecialist-utbildningen

Under utbildningen kommer du att lära dig virusanalys, incidenthantering och hur du behandlar loggkällor och använder de för spårbarhet. Du lär dig specialiserade kunskaper inom teoretisk och praktiskt arbete med operativsystemen Linux och Windows, och kommer använda verktyg som Configuration Management Data Base (CMDB), Common Vulnerability and Exposure (CVE) och CVSS (Common vulnerability scoring system). Under utbildningens gång kommer du självständigt få automatisera uppgifter med programmeringsspråket Python.

Yrkesrollen utvecklas hela tiden i snabb takt i och med att det kommer nya hot och att tekniken utvecklas, därför krävs det att en IT-säkerhetsspecialist kritiskt bearbetar statisk och dynamisk analys av trojaner, ransomware, etc – ett lärande som IT-Högskolan säkerställer under utbildningen.

Efter IT-säkerhetsspecialist-utbildningen:

Du blir IT-säkerhetsspecialist med expertis inom teoretisk och praktisk kryptering, och kan utföra IT-säkerhetsanalyser på en hög nivå. Idag ställs enorma krav på en utvecklad IT-säkerhet och efterfrågan av IT-säkerhetsspecialister i branschen är hög.

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:
• IT-säkerhetsanalytiker
• IT-säkerhetsspecialist

IT-Högskolan Göteborg

IT-Högskolan

Här är skolan för dig som gillar IT, och vill läsa en utbildning där du garanterat kommer få jobb! Hos IT-Högskolan, som är belägen i Göteborg och Stockholm, får du kunskaper och kompetens som behövs i IT-branschen som är i...


Läs mer om IT-Högskolan Göteborg och visa alla utbildningar

IT-Högskolan Facebook


Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om IT-Säkerhetsspecialist
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

IT-Högskolan Göteborg

Recensioner

Det finns inga recensioner för IT-Säkerhetsspecialist

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen IT-Säkerhetsspecialist från IT-Högskolan Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön