Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Örnsköldsvik
315 yh-poäng
Heltid

Hydraulsystemtekniker

Hydraulsystemtekniker

Behovet av hydraulsystemtekniker är stort och 9 av 10 av våra elever får jobb direkt.Utbildningen är kostnadsfri och matchar näringslivets behov. Dessutom har du rätt till studiemedel och är garanterad bostad i Örnsköldsvik. 

Utbildningen finns i hjärtat av hydraulikindustrin, Örnsköldsvik. Här har vi Skandinaviens mest välutrustade tekniklabb inom hydraulik. En röd tråd i utbildningen är samarbetet med det lokala näringslivet, med flera världsledande hydraulikföretag. Under två praktikperioder kommer du att praktisera på ett företag och vi bjuder regelbundet in föreläsare från näringslivet.

Som hydraulsystemtekniker har du näst intill obegränsade utsikter att jobba med allt från fordon, maskiner, vindkraft till oljeplattformar eller inom tillverkningsindustrin. Du kommer att ha arbetsuppgifter på kontoret, i verkstaden, i skogen eller hos kunder i andra länder. Du kan till exempel jobba med att utveckla produkter, programmera system, felsöka och reparera en trasig grävmaskin, analysera driftsäkerhet och energiåtgång eller underhålla skördare.

Förkunskaper

Behörighet

Vi välkomnar alla att ansöka oavsett bakgrund, vi gör alltid en individuell bedömning.20% av de antagna behöver inte uppfylla kraven nedan.

Kraven för särskild behörighet är godkända betyg från Naturvetenskapliga programmet, El- och energiprogrammet, Industriprogrammet, Fordonsprogrammet, VVS-fastighetsprogrammet eller Teknikprogrammet. Elever från övriga program kan komplettera sin utbildning med Fysik 1a eller ha minst 1 års yrkeserfarenhet inom teknik, el, fordon eller industri. 

Urval
20 personer antas till utbildningen. Urvalet sker utifrån gymnasiebetyg och yrkeserfarenhet. Dessutom intervjuas alla sökande. 

Hitta till utbildaren

ITH, Institutet För Tillämpad Hydraulik

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hydraulsystemtekniker

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön