Visa allastudier.se som: Mobil

Allmän kurs - 8 inriktningar

Jakobsbergs folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Stockholm
1-3 år
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2020-08-17 - Stockholm

Allmän kurs - 8 inriktningar

Bli klar med gymnasiet- Få grundläggande behörighet med Allmän kurs

Saknar du högskolebehörighet? Behöver du läsa in vissa ämnen för att ta dig in på högskolan eller andra utbildningar som kräver grundläggande och eventuellt särskilda behörigheter? Sök till Allmän kurs på Jakobsbergs Folkhögskola.

Vem passar Allmän kurs för?

På Allmän kurs kan du gå ett till tre år beroende på ditt mål och hur mycket du har studerat tidigare. Om du enbart har grundskolekompetens och tänker dig högskolestudier i framtiden tar det tre år att läsa in de behörigheter som behövs. Om du har läst ett år på gymnasiet tar det två år och om du har läst två år på gymnasiet tar det ett år på folkhögskola.

Efter varje avslutat studieår på skolan måste du söka igen om du vill gå ytterligare ett år. Dina lärare berättar hur denna ansökan går till.

Flera olika kurser - välj den som passar dig

Jakobsbergs Folkhögskola har fyra olika allmänna kurser. Vilken kurs du väljer beror dels på vilka ämnesbehörigheter du har med dig sedan tidigare och dels på vad du är intresserad av för slags ämnen och frågor. Varje kurs har två ansvariga lärare som också fungerar som mentorer. Varje mentor har regelbunden kontakt med en grupp på runt tio kursdeltagare för att ge hjälp och stöd i studierna.

Allmän kurs – Sommarspåret

Påbörja eller läs klart dina gymnasiestudier på folkhögskola redan i sommar! Nu har du chans att läsa vår allmänna kurs “Sommarspåret” som ger grundläggande behörighet för högre studier. Kursen är CSN-berättigad.

Sommarspåret på 10 veckor ger dig en start på dina studier på gymnasienivå på folkhögskola.

Allmän kurs år 1

På allmän kurs år 1 fokuserar vi mycket på att komma igång med studierna och tar det i lugn takt.

Allmän kurs år 2

På allmän kurs år 2 får du möjlighet till mer fördjupning och på vårterminen kan du välja mellan naturvetenskaplig och samhällsvetenskaplig/humanistisk inriktning.

Allmän kurs år 3 Högskoleförberedande (samhällsvetenskaplig/humanistisk inriktning)

År 3 är högskoleförberedande är en kurs med samhällsvetenskaplig/humanistisk inriktning. Här har du möjlighet att ta de särskilda behörigheter som krävs för att komma in på samhällsvetenskapliga/humanistiska högskoleutbildningar.

Allmän kurs år 3 Högskoleförberedande naturvetenskaplig inriktning/basår

År 3 är högskoleförberedande är en kurs med naturvetenskaplig inriktning (naturvetenskapligt basår). Här har du möjlighet att ta de särskilda behörigheter som krävs för att komma in på naturvetenskapliga högskoleutbildningar.

Allmän kurs år 3 Högskoleförberedande tekniskt basår

Kursen är till för dig som vill studera vår världsbild ut ett tekniskt perspektiv och är intresserad av hållbar utveckling. Kursen ger de särskilda behörigheter som motsvarar gymnasiets naturvetenskapliga program och utgör också det tredje året på gymnasienivå för dig som saknar grundläggande behörighet. Du har möjlighet att läsa svenska 3 och religion 1 på Jakobsbergs folkhögskola. Du kan även studera andra bildningsämnen och tillval.

Allmän kurs - svenska som andraspråk (1-2 år)

Allmän kurs - svenska som andraspråk är en kurs för dig som har annat modersmål än svenska och vill bli klar med gymnasiet eller påbörja studier på gymnasienivå.

Förkunskaper

Ansökan
Ansök senast 15 april respektive 15 november om inte annat anges på kursens sida.

Bifoga till ansökningshandlingarna grundskole- och gymnasiebetyg samt ett brev där du berättar kort om dig själv och varför du vill gå den kurs du sökt.

Examen & Intyg

En förutsättning för att du ska bli godkänd och få intyg efter ett års studier på Allmän kurs är att du har minst 80 % närvaro på lektionerna och tar aktivt del av undervisningen.

Kostnader

Se utbildningens hemsida.

Jakobsbergs folkhögskola

Jakobsbergs folkhögskola

I en gammal herrgård på en kulle i Jakobsberg, drygt 19 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över nittio år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Här kan du studera estetiska utbildningar inom...


Läs mer om Jakobsbergs folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Allmän kurs - 8 inriktningar
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs folkhögskola

Folkhögskolevägen 1, Box 161
177 23 Järfälla

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - 8 inriktningar från Jakobsbergs folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs - 8 inriktningar

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: