Visa allastudier.se som: Mobil

Hälsoutvecklare - yrkesutbildning

Jakobsbergs folkhögskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
1 år
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2020-08-17 - Stockholm

Hälsoutvecklare - yrkesutbildning

Utbilda dig till Hälsoutvecklare, kostrådgivare och gruppträningsinstruktör!

En eftergymnasial yrkesutbildning för dig som vill arbeta med att inspirera människor till att behålla god hälsa och förebygga ohälsa. Kursen syftar till att ge dig professionella verktyg för att kunna leda andra i hälsofrämjande insatser, med fokus på livsstilsfaktorer som exempelvis kost, stress och träning. Med stöd av våra erfarna och branschnära lärare ges du de bästa förutsättningarna för att kunna arbeta med hälsofrågor.

Med över 30 års erfarenhet av utbildningar inom hälsa vet vi vad som krävs för att du ska nå framgång som exempelvis kostrådgivare, egenföretagare inom träning och hälsa eller gruppträningsinstruktör. Få andra utbildningar ger samma djup och goda förutsättningar för att nå framgång i ditt yrkesliv inom träning och hälsa. Av den anledningen kanske det inte är en slump att vi årligen har deltagare som uppger att detta var det bästa året i deras liv!

Drömmer du om att arbeta som PT eller massör erbjuder vi även en vidareutbildning med möjlighet att bli Cert. Personlig Tränare (PT) med inriktning hälsa, fysisk prestation och behandling.

Områden som ingående behandlas i kursen är bl.a. kost och näringslära, kroppens uppbyggnad och funktion och hälsocoaching. Efter kursen ska du kunna arbeta som exempelvis kostrådgivare, hälsoutvecklare och gruppträningsinstruktör samt ha de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för att kunna läsa vidare till Cert. Personlig Tränare (PT) med inriktning hälsa, fysisk prestation och behandling.

På vår hemsida kan du läsa om vilka ämnesområden som ingår i kursen och våra arbetssätt. Där finner du även kursplan och annan viktig information om våra kurser.

Förkunskaper

Studietakt

Utbildningen bedrivs på heltid med närvarokrav på skolan varje dag.

Ansökan och behörighet

För att antas till kursen krävs att du har ett slutbetyg från gymnasieskolan eller motsvarande. På vår hemsida kan du läsa om ansökningsförfarandet.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad och godkänd utbildning finns möjlighet att genomföra certifiering till kostrådgivare. Våra utbildningar kvalitetssäkras av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och Branschrådet för hälsa.

Examen & Intyg

Alla som studerar på skolan får intyg efter genomgången kurs. Det krävs obligatorisk närvaro för att få ett komplett intyg.

Kostnader

Se skolans hemsida.

Jakobsbergs folkhögskola

Jakobsbergs folkhögskola

I en gammal herrgård på en kulle i Jakobsberg, drygt 19 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över nittio år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Här kan du studera estetiska utbildningar inom...


Läs mer om Jakobsbergs folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Hälsoutvecklare - yrkesutbildning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs folkhögskola

Folkhögskolevägen 1, Box 161
177 23 Järfälla

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hälsoutvecklare - yrkesutbildning från Jakobsbergs folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hälsoutvecklare - yrkesutbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: