Visa allastudier.se som: Mobil

Journalistik! – Radio, Podd

Jakobsbergs folkhögskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
1 termin
Deltid
CSN-berättigad
Startdatum: Vår 2020 - Stockholm

Journalistik! – Radio, Podd

Radiokursen tar ett uppehåll under vårterminen 2019, men återkommer under 2020 så håll utkik här på hemsidan och i våra sociala medier.

Arbeta med Radioreportage

Är du verksam journalist eller har gått en journalistutbildning? Undrar du också: Hur gör man en podd och hur gör man radioreportage? Då kan du söka till kursen Journalistik! – Radio, Podd. Kursen kommer lära dig grunderna inom radio med inriktning mot reportage.

För att klara kursen behöver du behärska det journalistiska hantverket . Kursen har regelbundna träffar på Jakobsbergs folkhögskola skola, men mycket av arbetet sker på distans. Därför behöver du som söker kursen ha en egen bärbar dator samt klara av självständigt arbete.

Kursens innehåll

På kursen lär du dig grunderna i digital ljudredigering och inspelningsteknik. Du får göra ett radioreportage från intervju till färdig produkt, och jobbar med dramaturgi, regi, lär dig använda ljud och röst, tonfall, att formulera mellanprator.

Kursen fokuserar på berättande radio och syftet är att du ska få en inblick i hur man bygger ett radioreportage. Kursen kräver mycket arbete på egen hand, och du kommer att få jobba på ett eget reportageprojekt under terminen.


Träffarna

Under terminen kommer ni träffas cirka 13 gånger på onsdagar mellan 17:00 och 20:00, samt två heldagar i slutet av terminen. Under heldagarna kommer ni att spela upp de färdiga reportagen och ge feedback på dem.

Kursens huvudlärare är yrkesverksamma radiojournalisten Stina Näslund.

Förkunskaper

Personligt brev där du beskriver dig själv, dina erfarenheter och varför du vill gå kursen.

Examen & Intyg

Studieintyg från Folkhögskola.

Kostnader

Skolans kurser är avgiftsfria, men du betalar för den utrustning du behöver under kursens gång. Till exempel behöver du prenumerera på redigeringsverktyget Adobe audition, vilket blir cirka 300 kronor i månaden (kan bli billigare om du redan prenumererar på något från Adobe).

Du behöver också köpa en mikrofon att spela in med. Skolan rekommenderar Zoom H4 som håller på att bli inofficiell branschstandard bland produktionsbolag och frilansreportrar, den finns även i dyrare och nyare varianter med modellbeteckningarna H5 och H6. Cirkapris för den billigare varianten ligger på 2 000 kronor.

Utöver detta tillkommer en kurskostnad på 750 kronor för mat under heldagarna, kaffe under träffarna samt kopieringskostnader.

Jakobsbergs folkhögskola

Jakobsbergs folkhögskola

I en gammal herrgård på en kulle i Jakobsberg, drygt 19 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över nittio år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Här kan du studera estetiska utbildningar inom...


Läs mer om Jakobsbergs folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Journalistik! – Radio, Podd
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs folkhögskola

Folkhögskolevägen 1, Box 161
177 23 Järfälla

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Journalistik! – Radio, Podd från Jakobsbergs folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön