Visa allastudier.se som: Mobil

Läkarprogrammet - Jessenius

Jessenius Faculty of Medicine
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Martin
6 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Klassrum
Startdatum: september 2022 - Martin

Läkarprogrammet - Jessenius

Studera till läkare i Slovakien

Läkarprogrammet på Jessenius omfattar 6 års studier och efter avklarad examen får du titeln “Doctor of General Medicine (MUDr). Efter studietiden kan du arbeta som läkare i hela EU och därmed Sverige.

Under den första tiden av utbildningen studerar du teoretiska ämnen som anatomi, histologi och medicinsk biologi. År ett och två ingår även obligatoriska kurser i det slovakiska språket, så att du blir förberedd för den praktiska läran på sjukhuset. År tre till fem består av de kliniska ämnena, vilket innebär praktisk på bland annat universitetssjukhuset ”Martin University Hospital” som skolan har ett nära samarbete med.

Jessenius läkarprogram är ett av de mest prisvärda läkarutbildningarna i Europa. Dessutom så är levnadskostnaderna i Slovakien så låga att du kan räkna med en lägre studiebudget i jämförelse med andra alternativ.

Förkunskaper

För att bli antagen till Jessenius krävs högskolebehörighet samt goda kunskaper i engelska. I samband med ansökan görs även ett antagningsprov.

Antagningsprovet prövar dina kunskaper i kemi och biologi. Antagningsprovet tar cirka 80 minuter och du kan göra provet en gång per år.

Jessenius Faculty of Medicine

Studera till läkare i Slovakien

Med hjälp av Blueberry kan du studera medicin på Jessenius Faculty of Medicine i Slovakien. Skolan tillhör fakulteten Commenus University som grundades 1919 och är landets största universitet. I staden Martin studerar du medicin på engelska tillsammans med internationella studenter...


Läs mer om Jessenius Faculty of Medicine och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Läkarprogrammet - Jessenius
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Jessenius Faculty of Medicine

L. Novomeského 9
036 01 Martin-Záturčie-Záturčie

Recensioner

Det finns inga recensioner för Läkarprogrammet - Jessenius

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Läkarprogrammet - Jessenius från Jessenius Faculty of Medicine , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön