Visa allastudier.se som: Mobil

Digitalization and Implementation Processes in School 2 (DIP II)

Jönköping University
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans
jönköping utbildning universitet

Digitalization and Implementation Processes in School 2 (DIP II)

Den här kompletterande fortsättningskursen förbereder skolledare, lärare och forskare för att fatta välgrundade beslut och vidta balanserade åtgärder angående digitalisering i skolan.Digitaliseringen av utbildningssektorn är en av de mest brännande frågorna nationellt och internationellt. Trots globala gap, har skolor i många länder en relativt lång historia av att använda digitala verktyg. Men är det tillräckligt att implementera digitala verktyg om undervisningsmetoderna fortfarande är desamma? För att fullt ut dra nytta av fördelarna med digitala verktyg och resurser i skolan, krävs en bedömning av det pedagogiska eller administrativa mervärdet, samt av om verktyg bara har ett nyhetsvärde och/eller innebär begränsningar. Oavsett nationella regleringar och mål, genomförs den reella digitaliseringen i skolsammanhang, på en lokal nivå. I fokus på denna kurs är ett individuellt, praktiskt fältarbete inom digitalisering och implementeringsprocesser. Med ett internationellt perspektiv kommer digitaliseringsprocesser att granskas i både nationella och globala sammanhang.Digitalisering och implementeringsprocesser i skolan, 2 (DIP II) är en kurs på avancerad nivå och en fortsättningskurs till Digitalisering och implementeringsprocesser i skolan, 1 (DIP I). Syftet med kursen är attimplementera teoretiska perspektiv från DIP i praktiken.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt kandidat- eller yrkesexamen om minst 180 hp med minst 90 hp inom utbildningsvetenskap, samhällsvetenskap eller ett relaterat område, inklusive ett självständigt arbete, samt genomgången kurs Digitalisering och implementeringsprocesser i skolan eller motsvarande. Dessutom krävs Engelska 6/B. Dispens ges från kravet i svenska.

Jönköping University

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Digitalization and Implementation Processes in School 2 (DIP II)
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Jönköping UniversityRecensioner

Det finns inga recensioner för Digitalization and Implementation Processes in School 2 (DIP II)

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Digitalization and Implementation Processes in School 2 (DIP II) från Jönköping University, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön