Visa allastudier.se som: Mobil

Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör

Jönköping University
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Jönköping
400 yhp
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Jönköping
Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör

Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör

Jönköpingsregionen är Sveriges polymercentrum

I samarbete med branschorganisationer och regionens polymerföretag har vi utformat en utbildning som ger dig den senaste kompetensen inom polymerteknik. Den här utbildningen är tänkt för dig som har en teknisk bakgrund och vill vara med och utveckla en framtidsbransch.

Uppdaterad yrkeskompetens inom polymera material och robotstödd tillverkning är mycket efterfrågad i regionen. Efter utbildningen kan du jobba som polymeringenjör hos någon av regionens polymerproducenter.

Under utbildningen får du möjlighet att vidareutveckla och fördjupa dina kunskaper inom plastområdet. Du får lära dig att arbeta med och får förståelse för plasters användning och konstruktion, mekatronik, robotteknik, formverktyg och projektledning. Du kommer att arbeta med de formverktyg och programmeringsspråk som används vid plasttillverkning. Undervisningen sker i en av landets bäst utrustade robotverkstäder och du utbildas av lärare med lång erfarenhet från automation och plastbranschen. I utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från bland annat Distupol, Engel, Fristad Plast, Polymercentrum, Prototal och Ultrapolymers Nordic.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning har du kompetensen att jobba som polymeringenjör, projektledare inom plast, komposit eller gummi, servicetekniker, produktutvecklare inom polymer samt konstruktör inom polymer.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. 25 procent av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Vi gör också spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar från branschprofiler.

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Matematik 2 och Naturkunskap 1a1 med lägst betyget E eller motsvarande.

När du söker till den här utbildningen, så tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen.

Examen

Yrkeshögskoleexamen inriktning Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör.

Kurser

År 1

 • Yrkesroll och projektledning, 25 Yhp
 • Polymera material, grundkurs, 25 Yhp
 • Bearbetning av polymera material, grundkurs, 25 Yhp
 • LIA 1 – Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör, 25 Yhp
 • Konstruera i polymera material, 50 Yhp
 • Verktygsteknik för bearbetning av polymera material, 25 Yhp
 • Kvalitet och hållbar produktion, 25 Yhp

År 2

 • Bearbetning av polymera material, fördjupning, 25 Yhp
 • Mekatronik, 25 Yhp
 • LIA 2 – Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör, 50 Yhp
 • Polymera material, fördjupning, 25 Yhp
 • Robotprogrammering, 25 Yhp
 • LIA 3 – Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör, 25 Yhp
 • Examensarbete, 25 Yhp

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Jönköping University

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör från Jönköping University, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön