Visa allastudier.se som: Mobil

Produktionsledning industriell träbyggnation

Jönköping University
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Tibro
200 yhp
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Tibro
Produktionsledning industriell träbyggnation

Produktionsledning industriell träbyggnation

Lär dig att arbeta i en spännande bransch med ett material som aldrig slutar att utvecklas!

Vi bygger fler och fler byggnader i trä, och industriell träbyggnation blir en allt viktigare del i omställningen till en hållbar miljö. Med en utbildning inom produktionsledning får du kompetens att hantera den industriella träbyggnadsprocessen. Utbildningen ger dig även spetskompetens inom systematiskt förbättringsarbete och styrmodeller.

Med kompetens inom planering, styrning och hantering av den industriella träbyggnadsprocessen spelar du efter den här utbildningen en nyckelroll i arbetsledningen av byggprojekt ute på arbetsplatsen. Därför fokuserar denna utbildning mycket på att utveckla dina ledaregenskaper, byggtekniska kompetenser och kunskap om byggande i trä samt kvalitets- och miljöstyrning.

Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med företag inom träindustrin så att den direkt svarar mot branschens kompetensbehov. Den omfattar många praktiska moment där du kommer att få lära dig hur man ansvarar för den industriella träbyggnationsprocessen. Du kommer få kunskaper om hur man hanterar och samordnar installationer, leder arbetsgrupper, tillämpar lagar och regelverk samt utför systematiskt förbättringsarbete. Yrkesrollen består av att arbeta ihop med andra, så du lär dig även mycket kommunikation och projektledning inom yrket.

Tekniska Högskolan i Jönköping är ansvarig utbildningssamordnare. Utbildningen bedrivs i samarbete med Träcentrum och är förlagd till Nässjö och Tibro.

När du söker till den här utbildningen, så tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen. Mer om hur det fungerar kan du läsa på sidan för Antagning.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke, och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. Stora delar av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen.

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som arbetsledare på montagearbetsplats eller en produktionsenhet, montageledare, montageplatschef eller produktionsledare.

Du kommer kunna arbeta med all typ av ledning och styrning inom industriell träbyggnation, och leda olika typer av arbetsgrupper.

Behörighet

Grundläggande behörighet eller motsvarande kunskaper.

Examen

Yrkeshögskoleexamen inriktning Produktionsledning industriell träbyggnation.

Kurser

  • Industriell byggnation, 25 Yhp
  • Byggteknik och byggproduktion, 25 Yhp
  • Entreprenad och arbetsledning, 25 Yhp
  • LIA 1 – Produktionsledning Industriell Träbyggnation, 25 Yhp
  • Industriella byggsystem, 25 Yhp
  • Kvalitet, miljö och säkerhet, 25 Yhp
  • LIA 2 – Produktionsledning Industriell Träbyggnation, 25 Yhp
  • Examensarbete - Produktionsledning Industriell Träbyggnation, 25 Yhp

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Produktionsledning industriell träbyggnation
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Jönköping University

Recensioner

Det finns inga recensioner för Produktionsledning industriell träbyggnation

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Produktionsledning industriell träbyggnation från Jönköping University, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön